Home / Algemeen / AFC gaat met Onder 23-team meedoen aan speciale Future Rules Football League

AFC gaat met Onder 23-team meedoen aan speciale Future Rules Football League

Wat is de toegevoegde waarde van spelregelwijzigingen zoals de self-pass of indribbel? Er komt een speciale competitie met daarin tien Onder 23-teams die dit gaat experimenteren in de Future Rules Football League. AFC is één van de deelnemers.

De Future Rules Football League borduurt voort op de Avant Garde Cup (2017) en Wedstrijd van de Toekomst (2018) waarin deze nieuwe regels ook getest werden. Dit moet het voetbal volgens de organisatoren aantrekkelijker maken. Zo mag je met de self-pass een vrije trap ‘op jezelf nemen’, kan je indribbelen in plaats van ingooien en zijn er tijdstraffen bij een gele of rode kaart. Allemaal om de snelheid van het spel te bevorderen.

“Het aanpassen van spelregels kan een enorm positief effect hebben op het gedrag van spelers. Dit wordt steeds breder herkend en erkend”, zegt Sjors Brouwer, namens de KNVB verantwoordelijk voor Sportiviteit en Respect, op de website van de bond.

Naast AFC doen ook de reserveteams van ARC (de aanjager), FC Lisse, Westlandia, Katwijk, Quick Boys, VVSB, Rijnsburgse Boys, Alphense Boys en Koninklijke HFC hier aan mee. Er worden zeven speelrondes gespeeld, één per maand. Elke speelronde wordt er één wedstrijd op de KNVB Campus in Zeist gespeeld. De Future Rules Football League gaat 2 oktober van start.

Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC