AFC geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen UNA

In de zondag Topklasse heeft AFC twee dure punten laten liggen. In Veldhoven tegen UNA verspeelde de ploeg van Bart Logchies duren punten door een 2-0 voorspong uit handen te geven. Spits Pieter Koopman zorgde voor beide Amsterdamse treffers.

Afc zakt door het gelijkspel naar de vijfde plaats op de ranglijst. De voorsprong op HSC’21, dat achtste staat, bedraagt vijf punten. De Amsterdammers hebben tevens een wedstrijd minder gespeeld dus de ploeg van Bart Logchies ligt nog steeds op koers voor een plek in de Tweede Divisie.

AFC startte sterk tegen UNA en kwam na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong. Na een goedlopende aanval via Marien Willemsen en Daan Autoris was Pieter Koopman uiteindelijk het eindstation voor de 0-1. Vlak voor rust leek het duel beslist te worden toen opnieuw Koopman met zijn tiende van het seizoen de stand op 0-2 bracht.

Het zou echter niet de ruststand worden want UNA scoorde via Sebregts de belangrijke aansluitingstreffer. De gelijkmaker viel al snel na rust. Tielemans was de doelpuntenmaker. AFC herpakte zich nog wel na de gelijkmaker en kreeg een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen via Koopman. AFC bleef op jacht gaan naar de zege terwijl UNA zich ingroef. De winnende treffer bleef echter uit.