AFC geeft voorsprong uit handen tegen UNA

AFC is door een 2-2 gelijkspel op bezoek bij UNA naar de zesde plaats van de Tweede Divisie gezakt. Er leek weinig aan de hand voor de ploeg van Ton du Chatinier, dat door een snelle 0-2 voorsprong op rozen leek te zitten. Een tegentreffer vlak voor rust en eentje een kwartier voor tijd zorgden er uiteindelijk voor dat de Amsterdammers met slechts één punt terugkeerden uit Veldhoven.

Binnen een kwartier had AFC een riante voorsprong te pakken. Na zeven minuten werd een hoekschop van Johan Kulhan door UNA-aanvaller Mart van de Gevel ongelukkig in zijn eigen doel gekopt. Niet veel later was diezelfde Kulhan opnieuw de aangever. Jonathan Richard stuurde een scherp aangesneden vrije trap met zijn hoofd richting de verre hoek: 0-2. UNA was tot dat moment nog niet gevaarlijk geweest.

Beide ploegen kregen halverwege de eerste helft een goede mogelijkheid, maar een schot van Niek van Boekel (UNA) ging voorlangs en AFC-aanvaller Koen Bosma zag zijn inzet in de korte hoek gekeerd worden door doelman Petar Stoskovic. In de 37ste minuut kwam UNA alsnog terug in de wedstrijd. Magid Jansen trok Van de Gevel in het strafschopgebied licht naar beneden, voldoende voor de scheidsrechter om dit te bestraffen met een strafschop. Deze werd benut door Van Boekel, die de ruststand op 1-2 bepaalde.

In de tweede helft had Tom van den Brink de beslissing op zijn schoen, maar plukte Stoskovic zijn schot fraai uit de bovenhoek. Namens UNA schoot Van Boekel uit een kort genomen hoekschop rakelings over. In de 74ste minuut kwam UNA verrassend genoeg langszij. AFC speelde een tegenaanval slecht uit – invaller Matthijs Jesse verspeelde de bal – en uit de opbouw gaf Rob van Boekel een lange bal richting Van de Gevel. De aanvaller van UNA was zijn directe tegenstander kwijt en maakte oog-in-oog met AFC-doelman Patrick Zonneveld geen fout: 2-2.

Net zoals vorig seizoen eindigde het duel in Veldhoven ook nu in een 2-2 gelijkspel. Door de puntendeling is de ploeg van Ton du Chatinier naar de zesde plaats gezakt. Volgende week ontvangen de Amsterdammers koploper Jong AZ, dat het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Foto boven: Orange Pictures / Bert van Berkum

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC