AFC geeft zege in laatste minuut uit handen

In de blessuretijd kreeg AFC een Excelsiortje te verwerken. Bij een vrije trap op de zestien voor EVV ging de bal recht door de muur en ketste via een verdediger langs keeper Youssef El Abdallaoui. 1-1. Doelpunt  Rick Verbeek. Bij winst was de ploeg van Stanley Menzo verzekerd geweest van nog een jaar Topklasse. Ondanks deze domper is AFC nog steeds bezig aan een ongelooflijke inhaalrace onder het bewind van Menzo. Sinds zijn komst heeft de ploeg slechts een keer verloren en heeft het nu na een hopeloze achterstand twee punten voorsprong op de P/D plaats. Volgende week uit bij De Treffers dienen de laatste punten gehaald te worden.

AFC begon de wedstrijd strijdvaardig. EVV werd het eerste kwartier continu vastgezet  en AFC kwam een aantal malen goed door. In de 7e minuut soleerde Enrico Patrick op rechts door de verdediging en zijn voorzet werd door Melvin Grootfaam op de keeper gekopt. Uit de daarop volgende corner van Daan Sutorius kopte sterkhouder Jasper de Haer de bal achter keeper Vercruysse. 1-0 voor AFC.

De wedstrijd werd hierna vooral een middenveldspel waarin de ruimtes voor beide partijen klein waren. Zowel AFC als EVV kwamen sporadisch in de buurt van de keepers.

AFCEVV1

In de tweede helft ging EVV meer op zoek naar de gelijkmaker. Vanuit een sterke verdediging opereerde het met razendsnelle omschakelingen richting het AFC doel. Met Magid Jansen en Jasper de Haer in de hoofdrol bleef AFC overeind en kreeg het zowaar nog een aantal kansen. Vrije trappen van de zijkant van het veld brachten de centrumverdedigers voor het doel, maar steeds was EVV keeper Vercruysse de baas in zijn doelgebied. Daan Sutorius had nog een lobje, maar dat ging naast.

EVV ging in de slotminuten alles of niets. De ingebrachte spits Chefrino Eind ging naar de grond in de zestien, maar de scheidsrechter gaf geen penalty. AFC haalde opgelucht adem. In de omschakeling ging Melvin Grootfaam alleen naar de keeper. Uiteindelijk werd zijn schot geblokt door een verdediger, dus geen 2-0. EVV weer in de aanval. Opnieuw ging spits Eind naar de grond, maar nu net buiten het strafschopgebied en kreeg wel een vrije trap. Deze werd in de 91e minuut binnengeschoten door Rick Verbeek en de 1-1 was een minuut later de eindstand voor een teleurgesteld AFC.