Home / Algemeen / AFC kan geen vuist maken tegen FC Lienden

AFC kan geen vuist maken tegen FC Lienden

In de zondag Topklasse heeft AFC een beschamende nederlaag geleden tegen FC Lienden. Op Sportpark Goed Genoeg verloor de ploeg van Bart Logchies met 1-3.

In een rommelige beginfase was het FC Lienden dat zich het meest slagvaardig toonde in de duels en via een vrije trap van Mike Vreekamp al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk werd. Het was diezelfde Vreekamp die al vroeg in de wedstrijd de score opende. Na een overtreding van Magid Jansen wees scheidsrechter Kloeze naar de stip, de strafschop werd uiteindelijk door de aanvoerder van Lienden benut.

AFCLienden1

Lienden was in de eerste helft heer en meester en troefde AFC op werkelijk alle fronten af. AFC mocht dan ook van geluk spreken dat Lienden vergat om de score verder uit te breiden. Robby Holder kreeg na twintig minuten een goede mogelijkheid om daarvoor te zorgen, maar het lukte de middenvelder van Lienden niet om de bal over keeper Youssef el Abdallaoui heen te stiften.

Toch kwam AFC nog voor rust terug in de wedstrijd. Een schot van Frank Wiafe-Danquah werd door El Abdallauoi gestopt en in de nastoot was het Grootfaam die de gelijkmaker wist binnen te tikken.

AFCLienden2

Na rust was het spel van AFC niet veel beter en was het Mohammed Ajiach die al vroeg na rust Lienden weer op een voorsprong wist te brengen. Ook in de tweede helft was het Lienden die de beste kansen kreeg en AFC dat meer geen vuist wist te maken. Invaller Pepijn Kluin zorgde in de slotfase nog bijna voor de gelijkmaker, maar het was uiteindelijk Robby Holder die in de 83ste minuut na een vlijmscherpe counter de eindstand bepaalde op 1-3.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Topklasse.

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto boven: AFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC