AFC geniet op Gran Canaria en verslaat VELO

Topklasser AFC is na een aantal jaren afwezigheid weer neergestreken op Gran Canaria. De ploeg van Bart Logchies bereidt zich daar voor op de tweede helft van de competitie. Onder prima omstandigheden werd gisteren met 3-0 gewonnen van eersteklasser VELO.

AFC arriveerde woensdag op het Spaanse eiland. Sinds 1989 verblijft de club daar volgens traditie. Vanaf 2010 werd echter gekozen voor diverse andere locaties, maar dit jaar keert AFC dus weer terug op het mooie eiland.

AFC team Gran Canaria

Trainer Logchies liet via social media direct weten het er prima naar zijn zin te hebben. “27 graden en een prachtig uitzicht vanuit mijn 5* hotel”.  AFC gebruikt het trainingskamp niet alleen voor zware arbeid op het veld, maar Logchies heeft ook diverse spellen bedacht om de mentale weerbaarheid te vergroten.

training Gran Canaria AFC

Naast diverse trainingen stond er vrijdag een wedstrijd tegen VELO op het programma. De eersteklasser, die eerder deze week ook al met 2-0 van Ajax verloor, werd met 3-0 verslagen door doelpunten van Koen Bosma, Jonathan Richard en Mitchell Theuns. In de avonduren was het tijd voor de ‘Zilveren Spoon’. Een traditie waarbij de nieuwe spelers binnen de selectie en toespraak moeten houden. Frank Abbring, die overkwam van De Zouaven, werd uiteindelijk de winnaar.

AFC maakt vanmiddag nog een boottocht en vliegt zondagmiddag terug naar Nederland. Volgende week wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen

Foto’s Maurice Loonstijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)