AFC gestart met Leushuis

Gisteren is ook de zondagselectie van AFC aan het seizoen 2013/2014 begonnen. Onder toeziend oog van een 30-tal toeschouwers werd op een bijveld van sportpark Goed Genoeg de eerste training afgewerkt. Nadat de groep bij elkaar was gebracht  stelde bestuurslid Milko Vinke (Commissaris TOPamateurs) de nieuwe trainer Willem Leushuis aan de groep voor. Na een korte toespraak van de trainer waarbij hij zijn kernwaarden voor het komende seizoen aan de groep duidelijk maakte kon de training echt beginnen. Er werden in een warm zomerzonnetje vooral veel fysieke oefeningen gedaan, waarbij ook de buikspieren en bovernarmen het moesten ontgelden. Veel klassieke en leuke oefeningen waarbij een aantal prominenten langs de lijn onmiddellijk moest terugdenken aan hun eigen voetbalverleden en in een erg  ontspannen sfeertje kon de training  worden afgesloten met een positiespel. Er werd ondanks het warme weer hard gewerkt door iedereen en de selectie maakte een gretige indruk. Na de training stelde HAV enkele vragen aan de nieuwe trainer en een tweetal spelers, te weten Wout Meulemans, al jaren onderdeel van de selectie van AFC en Geofrey Galata,een nieuwkomer van Quick Boys maar wel met een AFC verleden.

HAV: Wout Meulemans, wat was je eerste indruk van de nieuwe trainer?

Meulemans: De trainer legt de lat hoog en wil in de top meedraaien. Ook is hij lekker fanatiek en eist hij een goede mentaliteit.  We hebben dan ook goed getraind en zijn fris en fysiek aan het seizoen begonnen.

HAV: Wat zijn jouw ambities voor het komende seizoen?

Meulemans: Ik wil dat we als groep de trend van de laatste 6/7 wedstrijden van het afgelopen seizoen doorzetten en  dus een goede start kunnen maken. Persoonlijk hoop ik veel minuten te kunnen maken en mijn bijdrage aan eventueel succes te kunnen leveren

HAV: Wie zie jij als de mogelijke concurrenten voor de prijzen?

Meulemans: dat is natuurlijk erg moeilijk in te schatten, maar WKE en de Treffers hebben altijd een goede selectie en met hun hebben we het altijd lastig….

 

HAV : Geofrey Galata, je bent weer terug bij AFC, hoe zijn jouw eerste indrukken?

Galata: Het voelt voor mij weer als thuiskomen, ik heb hier in de jeugd al met enkele spelers van de huidige selectie gespeeld zoals Magid Jansen, ook ken ik meerdere spelers uit het voetbalwereldje. Verder was de eerste training lekker pittig en lijken we een leuke en kwalitatief goede groep te hebben.

HAV: Wat zijn jouw ambities voor het komende seizoen?

Galata: Ik hoop dat we als team de neuzen dezelfde kant op krijgen, een leuk seizoen gaan beleven en in de top gaan meedraaien, persoonlijk hoop ik natuurlijk ook op veel speeltijd en op een vaste plek centraal achterin.

HAV: Wie zie jij als de moeilijkste tegenstanders?

Galata: Dat is natuurlijk erg moeilijk in te schatten, maar de Treffers en WKE hebben hun zaakjes altijd goed voor elkaar…

HAV: Willem Leushuis, welkom bij AFC, wat is je eerste indruk na deze training?

Leushuis: Ik heb een positief gevoel over gehouden aan de eerste training en het lijkt erop dat we een zeer leuke groep hebben.

HAV: wat zijn de ambities voor dit jaar?

Leushuis: We willen het maximale uit de groep halen en dat betekent dat we mee willen doen om de prijzen. Het is natuurlijk na 1 training moeilijk te zeggen wat precies de kwaliteit van onze selectie is , ook weten we niet waar onze concurrenten staan.

HAV: Je hebt voornamelijk veel ervaring in het zaterdagamateurvoetbal, wat zijn de  grootste verschillen met het zondagamateurvoetbal?

Leushuis: In het zaterdagvoetbal heb je meer beleving en is de fysieke kracht erg belangrijk, op zondag wordt er vaak verzorgder gespeeld. Ik hoop door meer beleving en attractief en herkenbaar voetbal dan ook meer publiek naar AFC te trekken en voor meer sfeer te zorgen.

HAV: heb je al een elftal in je hoofd of een aanvoerder benoemd?

Leushuis : Nee, absoluut niet, we zijn pas net begonnen en ik ga deze periode en het komende trainingskamp in Italie gebruiken om de spelers beter te leren kennen en dan zal het duidelijk worden wie waarvoor in aanmerking komt, vooral rustig aan beginnen…

 

Verslag: Maarten Blokland

Foto: Bob Duis

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)