AFC herpakt zich na twee nederlagen en verslaat De Treffers

Na twee nederlagen tegen promovendi EDO en OJC Rosmalen, heeft AFC de derde wedstrijd van het seizoen wel winnend weten af te sluiten. De regerend kampioen was op eigen veld met 2-1 te sterk voor De Treffers, dankzij doelpunten van Jonathan Richard en Pepijn Veerman.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg een grote kans, maar Jasper de Haer trof de lat. Ook Joshua Patrick had de kans om voor de openingstreffer te tekenen, maar uit een voorzet van Marien Willemsen kopte hij de bal in de handen van Treffers-doelman Niels Cornelis. Met ruim twintig minuten op de klok viel de 1-0 wel. Een steekbal van Daan Sutorius belandde bij Jonathan Richard, die de thuisploeg op voorsprong bracht.

Na rust gingen beide ploegen gelijk op en duurde het lang voordat de beslissing viel. Een kwartier voor tijd legde Richard af op de ingevallen Pepijn Veerman, die aan kon nemen en de bevrijdende 2-0 binnen schoot. Vlak voor tijd deed De Treffers nog iets terug via een doelpunt van Stefan de Jong (2-1), maar kon niet meer terug in de wedstrijd komen. Ook doelman Cornelis, meegekomen met een hoekschop, wist de gelijkmaker niet te maken. Zijn halve omhaal ging naast het doel, waardoor AFC opgelucht adem kon halen.

Het zijn voor AFC de eerste drie punten van het seizoen, na twee nederlagen. De ploeg van Willem Leushuis staat na drie wedstrijden op een dertiende plaats in de Topklasse. Volgende week wacht voor de Amsterdammers de uitwedstrijd in Echt tegen EVV.

Archieffoto: John Beckman