Home / Algemeen / AFC in het Italiaanse Belluno begonnen aan voorbereiding

AFC in het Italiaanse Belluno begonnen aan voorbereiding

Tweededivisionist AFC is haar voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen in het Italiaanse Belluno. De ploeg van Ton du Chatinier werkt daar een vierdaags trainingskamp af. De Amsterdammers zullen in Italië geen oefenwedstrijden spelen.

AFC arriveerde gisterochtend rond elf uur in Venetië vanwaar het met de bus vertrok naar Belluno. In de middag werkte het direct haar eerste van vier trainingen af. Op die training kon Du Chatinier over een bijna complete selectie beschikken. Alleen Koen Bosma (voor werkzaamheden in Australië) en Matthijs Jesse ontbraken. Jesse, in juni door bezoekers van Het Amsterdamsche Voetbal gekozen tot talent van het jaar, loopt momenteel stage bij Italiaanse Foggia. Die ploeg promoveerde afgelopen seizoen naar de Serie B.

Zaterdag verkast de complete selectie naar Lignano waar het haar laatste training op vreemde bodem zal afwerken. Zondagmiddag keert AFC terug in Amsterdam. De eerste oefenwedstrijd staat volgende week zaterdag op het programma. In Katwijk speelt het dan tegen derdedivisionist Quick Boys.

Foto’s Maurice Loonstijn

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC