AFC kan net niet stunten in de beker tegen Emmen

Topklasser AFC heeft in de tweede ronde van KNVB beker niet voor een stunt kunnen zorgen. Tegen eerstedivisionist FC Emmen werd met 2-3 verloren. In de slotfase kwam Jasper de Haer een teenlengte te kort om er een verlenging uit te slepen.

De wedstrijd was amper begonnen of Marnix Kolder krulde een vrije trap op de lat nadat Magid Jansen hands had gemaakt. Het was de eerste  van een viertal grote doelkansen in het eerste kwartier.  Na acht minuten  werd een schot van Mannes door Jasper de Haer van de lijn gehaald en uit de daarop volgende corner was het wel raak. Bij de tweede paal kopte Marcel Seip de 0-1 binnen.

Toen Sutorius weer een bal van de lijn moest halen (inzet van Seip) leek AFC een moeilijke wedstrijd voor de boeg te hebben. De Amsterdammers, die speelden zonder middenvelder Van den Boogaart en de geblesseerde Bosma, moesten na een half uur ook nog Geoffrey Galata wisselen wegen een liesblessure.

Invaller Malki Cabezas zoekt de aanval tegen FC Emmen
Invaller Malki Cabezas zoekt de aanval tegen FC Emmen

De eerste echte kans voor AFC kwam na 35 minuten toen Melvin Grootfaam zijn schot net over de kruising heen zag gaan. Meer kansen kregen de Amsterdammers niet in het eerste bedrijf.

Na rust was het een heel ander spelbeeld. AFC had meer balbezit dan Emmen en leek op zoek naar de gelijkmaker.  Een diepe bal richting Gyassi werd door Moelee gemist en de aanvaller maakte het vakkundig af (0-2). Niemand gaf meer iets voor de kansen van AFC, maar niets is zo veranderlijk als voetbal. Nadat Grootfaam op de rand van de zestienmeter werd neergelegd door Seip schoot Sutorius op prachtige wijze de 1-2 binnen.

De 2-2 hing misschien wel in de lucht. Biberoglu was daar het dichtst bij, maar zijn schot werd geblokt.  Streutker maakte uit een vrije trap van Mannis aan alle hoop een einde door in de 78ste minuut de 1-3 te maken. De treffer va invaller Mattijs Jesse (2-3) leek te laat komen. Toch had er meer ingezeten in blessuretijd. Jasper de Haer kwam een teenlengte te kort om er een verlenging uit te slepen, anders had het nog een lange avond kunnen worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC