AFC keert met drie punten terug uit Emmen

Zondag Topklasser AFC heeft koploper WKE op de eerste nederlaag dit seizoen getrakteerd. De ploeg van Bart Logchies was in Emmen met 1-4 te sterk, mede dankzij twee doelpunten van Daan Sutorius. Door de zege klimt AFC over WKE heen naar de tweede plaats.

Al na acht minuten was het raak voor de Amsterdammers: Daan Sutorius opende de score in Emmen. Vervolgens kregen beide ploegen kansen en was het WKE dat na een klein half uur op gelijke hoogte kwam via Junior Albertus. Op slag van rust herstelde AFC de voorsprong. WKE-doelman Raymond Beukeveld haalde aanvaller Koen Bosma neer in het strafschopgebied en kreeg daarvoor de rode kaart van scheidsrechter Witlox. Beukeveld kon de kleedkamers alvast opzoeken en datzelfde gold voor WKE-trainer Paul Weerman, die ook moest vertrekken. Inmiddels in de zesde minuut van de blessuretijd bracht Sutorius de gasten vanaf elf meter weer aan de leiding: 1-2.

De voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar voor AFC. Bosma moest het veld na de overtreding geblesseerd verlaten en zag zijn vervanger Matthijs Jesse na een uur spelen de voorsprong vergroten naar 1-3. Nog geen paar minuten daarna besliste Edip Biberoglu de wedstrijd definitief met de 1-4. Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden om iets aan de stand te doen, maar bij het laatste fluitsignaal stond de 1-4 voorsprong voor AFC nog steeds op het scorebord.

Door de overtuigende zege klimmen de Amsterdammers naar de tweede plaats in de zondag Topklasse, die deze plaats delen met tegenstander WKE. De ploeg van Bart Logchies heeft één punt achterstand op koploper UNA. Volgende week komt De Treffers op bezoek op Sportpark Goed Genoeg.

Archieffoto boven: Jeroen de Kock