AFC kent geslaagd trainingskamp in Italië

De zondagselectie van AFC is gisteren (zondag 2 augustus, red.) teruggekeerd van het inmiddels traditionele trainingskamp in Italië. Het vierdaagse trainingskamp bestond uit twee trainingen en een wedstrijd tegen FC Belluno. Het was voor trainer Bart Logchies, de technische staf en de spelers een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

De selectie van AFC werd al om 4:30 uur verwacht op luchthaven Schiphol. Met een bijna complete selectie, Mark van den Boogaart en Pepijn Kluin waren afwezig, werd de reis richting Tambre ingezet. Daar werd AFC ontvangen door AFC-ridder Dé Louis Hurwits, die voor het derde jaar op rij de selectie verwelkomt in Italië. Nadat er genoten werd van een Italiaanse lunch was het tijd voor de middagtraining. De focus lag met name op het afwerken, aangezien de confrontatie met FC Belluno vrijdag op het programma stond. Gedurende het trainingskamp kwam het traditionele karakter van de club enkele malen naar voren. Tijdens één van de groepsactiviteiten moesten de spelers normen en waarden die AFC karakteriseren benoemen. Ook werd het AFC-clublied eenmaal gezongen na een gezamenlijke lunch.

AFC trainingskamp Italie lunch

Vrijdag 31 juli was de dag van de wedstrijd tegen FC Belluno. Nadat de selectie in de ochtend nog een groepsactiviteit ondernam, vertrokken de mannen van Logchies rond 16:00 uur richting het sportcomplex van FC Belluno. AFC kende een moeizame start en keek na twintig minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Na de 1-0 kwam AFC beter in het spel en ook na rust zette het team deze lijn voort. Enigszins tegen de verwachting in breidde FC Belluno de voorsprong uit. AFC gaf niet op en kwam terug tot 2-1, kreeg kansen op de 2-2, maar zag de Italianen uiteindelijk alsnog de beslissende 3-1 maken.

De dag na de wedstrijd stond er in de ochtend een uitlooptraining op het programma. Deze training vond s’ ochtends plaats, aangezien de selectie en de technische staf zich s’ middags zouden gaan verplaatsen richting Jesolo. Na aankomst werden de spullen naar de kamers gebracht en kregen de spelers de vrijheid om het strand op te zoeken of Jesolo te verkennen. Om 20:00 uur werd iedereen weer verwacht bij het avondeten en na de pasta kon het avondprogramma beginnen. Wegens het regenachtige, Nederlandse weer werd er in het hotel een drankje genuttigd, alvorens de complete groep richting het grote feest ging. Daar werd het trainingskamp op een feestelijke manier afgesloten.

Said Moumane en Bart Logchies AFC

Op zondag keerde AFC terug op Schiphol in Amsterdam en start een nieuwe trainingsweek in Nederland. Komend weekend staat namelijk de volgende oefenwedstrijd op het programma. AFC gaat dan op bezoek bij zaterdag Topklasser FC Lisse.

Met dank aan: AFC Amsterdam/afc.nl

Foto’s: Facebook Said Moumane/Bas Middelkoop

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!