Home / Algemeen / AFC kent prima voorbereiding in Barcelona en verslaat Masnou

AFC kent prima voorbereiding in Barcelona en verslaat Masnou

Topklasser AFC is klaar voor de tweede helft van de competitie. De selectie van trainer Willem Leushuis werkte een goed georganiseerd trainingskamp af in Barcelona. Met veel tradities, zoals de uitreiking van de Silver Spoon en een bezoek aan Camp Nou. Het oefenduel tegen derdeklasser Masnou werd met 3-1 gewonnen.

Zonder Magid Jansen, Joost Heij en Wibaut de Vetten, die om uiteenlopende redenen niet mee konden, reisde een verder complete en fitte groep af naar Barcelona voor een vierdaags verblijf. De eerste dag verliep redelijk rustig al stond er onder leiding van assistent-trainer Said Moumane een stevige loop op het programma. Tien kilometer over het strand werd hem niet door iedereen in dank afgenomen.

Galata Nou Camp
Geoffrey Galata op de tribune van Camp Nou voor de wedstrijd tussen Barcelona en ELche (4-0)

In de middag bezocht AFC de wedstrijd tussen Barcelona en Elche. Barcelona won met 4-0 (drie keer Alexis Sanches en een gemiste penalty van Xavi). In de loop van de dag nam bij sommige spelers de spanning toe. Bij AFC is het traditie om als nieuwkomer in de selectie tijdens het trainingskamp een speech te geven. De beste toespraak wordt beloon met de Silver Spoon. Tim Wulffraat, Pepijn Kluin en Youssef el Abdallaoui brachten het er zeer goed vanaf maar de Spoon was uiteindelijk voor Kluin.

1560461_644461078933604_2134002567_n

Maandag werkte de ploeg van Willem Leushuis twee trainingen af. De shuttlerun-test  werd door bijna iedereen beter afgelegd dan aan het begin van het seizoen. In de middag werd een grote partij afgewerkt. Doelman Youssef El Abdallaoui ontbrak tijdens de training  wegens een lichte blessure.

1493281_644418995604479_505990808_n

Dinsdag werkte AFC haar eerste en enige wedstrijd af in Castelldefels. Derde divisieclub Club Deportiu Masnou werd met 3-1 verslagen. AFC kwam met 1-0 achter maar won uiteindelijk door doelpunten van Sjoerd Jens, Mitchell Theuns en Pepijn Kluin. Leushuis gebruikte alle spelers die beschikbaar waren.

Vanavond keert AFC terug in Amsterdam en zondag oefent de Topklasser tegen hoofdklasser De Dijk aan de Schellingwouderdijk.