AFC kent weinig moeite met Jong FC Twente

In de Tweede Divisie heeft AFC de eerste seizoenshelft positief af weten te sluiten. Hekkensluiter Jong FC Twente werd op een extra lange terugreis getrakteerd: 4-0. Matthijs Jesse bewees maar weer eens zijn waarde als invaller, hij was in de tweede helft bij alle drie de doelpunten betrokken.

AFC begon aan deze wedstrijd zonder Melvin Grootfaam en doelman Patrick Zonneveld. Zij kregen vorige week de rode kaart in de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Grootfaam kreeg een schorsing van maar liefst zes wedstrijden wegens natrappen. Zonneveld is na de winterstop weer inzetbaar. Ook trainer Ton du Chatinier werd gestraft door de KNVB. Hij mocht vandaag niet in de dug-out plaatsnemen. ”Ik hoorde vorige week na afloop pas dat de scheidsrechter mij had weggestuurd. Na dat akkefietje met Grootfaam ging ik uit mijn vak. Ik wilde de scheidsrechter helpen omdat ik dacht dat het anders uit de hand zou lopen. Dit had ik niet moeten doen”, aldus de oefenmeester.

Na een rustig verlopen eerste kwartier kwam de wedstrijd los. Koen Bosma zette zijn tegenstander weg en lanceerde Tom van den Brink. Hij leek te twijfelen tussen een schot en een voorzet en zo ging deze kans verloren. Amper een minuut later verspeelde Magid Jansen de bal en mocht Saïd Mousslih namens Jong FC Twente een poging wagen. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Het eerste doelpunt zou niet lang op zich laten wachten. Daan Sutorius legde een aantal verdedigers in de luren en zo kon van den Brink AFC op een verdiende voorsprong zetten: 1-0. AFC controleerde de wedstrijd tot aan de rust maar kwam wel met de schrik vrij toen een inzet van Dylan George van de lijn kon worden gehaald.

Jong FC Twente kwam het beste uit de kleedkamer en het probeerde AFC onder druk te zetten. De thuisploeg kwam deze fase zonder kleerscheuren door en kwam met een beetje geluk zelf tot scoren. Na een mooie pass van Jonathan Richard werkte Ibrahim Soumaoro de voorzet van de net ingevallen Matthijs Jesse in het eigen doel. De wedstrijd leek gespeeld al lag Tamba dos Santos goed in de weg toen Jari Oosterwijk het weer spannend wilde maken. Dylan George en Fabian Korporaal probeerden dit ook maar vonden het doel niet.

AFC zou uitlopen naar een glansrijke overwinning. Matthijs Jesse werd neergelegd door Olav Jensen en de scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Daan Sutorius stuurde Joel Drommel de verkeerde hoek in: 3-0. Jesse zou zelf ook nog op het wedstrijdformulier komen. Hij bekroonde zijn uitstekende invalbeurt door halfslachtig ingrijpen van Vincent Schmidt af te straffen. Zo was het feest compleet. Voor Jong FC Twente had een eretreffer er absoluut ingezeten, dos Santos voorkwam dit met twee prima reddingen.

Du Chatinier kon alleen maar tevreden zijn. ”Ik moet de groep een compliment geven over de eerste seizoenshelft. We hebben veel progressie gemaakt in het voetballende gedeelte. Daar zijn we op de trainingen constant mee bezig. Dat zie je goed terug in de wedstrijden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Jos Spitteler