AFC knokt naar punt tegen ADO 20

AFC heeft een bewogen week achter de rug en knokte zich vandaag naar een 0-0 einduitslag tegen de nummer twee op de ranglijst, ADO 20. De werklust en de bereidheid om voor elkaar te vechten was opvallend groter dan de laatste wedstrijden. Of dit komt door het vertrek van Cor ten Bosch is moeilijk te zeggen. AFC staat nog wel onder de degradatiestreep mede omdat ook Chabab een punt behaalde vandaag. Groots voetbal viel er niet te zien vanmiddag aan de Boelelaan. Daarnaast rommelt het nog behoorlijk door binnen de selectie.

Voordat de wedstrijd begon was het al hommeles bij AFC. Keeper Beau Molenaar hoorde dat hij niet bij de eerste twee keepers zat vandaag en besloot zijn spullen te pakken en te vertrekken. Niet echt een teken van betrokkenheid en typerend voor het keepersprobleem dit jaar. Er kon ook iets positiefs gemeld worden. Verdediger Peter Post was vandaag het toonbeeld van wat nodig is bij de Amsterdammers. Vanochtend om 11.30u landde hij op Schiphol na een zakenreis naar New York. Hij twijfelde niet en ging meteen door naar het voetbalveld. De beloning was een basisplaats en Post speelde een zeer goede wedstrijd, hoewel hij ook nog bijna de schlemiel van de middag werd.

Peter Post (rechts) speelde een goede wedstrijd
Peter Post (rechts) speelde een goede wedstrijd

Met Peter Post dus, maar ook met Dwight Gefferie, Bas Ent, Mitchell Theuns en Kerwin Hartman op de goal begon AFC met jongens die niet het hele seizoen in de basis mochten beginnen. Het strijdplan was duidelijk volgens Post.
Post:’We speelden op de 0-0. De posities bezet houden, de afspraken nakomen en vechtlust tonen. Dat was wat we vandaag hadden afgesproken. ADO 20 houdt er niet van om het spel te maken. We zagen het als een tussenwedstrijd om er vanaf volgende week met de nieuwe trainer vol in te knallen.’

Zo gebeurde het ook. AFC schaamde zich er niet voor om ver in te zakken en gedisciplineerd te verdedigen. Het wierp gezien de situatie zijn vruchten af. ADO 20 had het veldoverwicht, maar AFC kreeg in de counter een paar dotten van kansen. Eerste zette Sjoerd Jens goed door over links. Zijn late voorzet ging echter net aan Bas Ent voorbij. Peter Post mocht even later uit een corner inkoppen, maar zag dat de goede doelman Patrick Zonneveld van ADO 20 zijn bal kon keren. In de rebound kreeg Jens hem er ook niet in. De grootste kans volgde kort hierop. Bas Ent kon in de counter doorbreken op rechts. Hij gaf direct voor op Jens, die alleen voor de keeper stond. De aanname was echter niet goed en hiermee vergooide hij een honderd procent kans op de voorsprong. Aan de andere kant kon ADO 20 niet overtuigen. Daan Rienstra kwam een keer gevaarlijk in de zestien en Mark de Loor was beweeglijk, maar AFC bleef redelijk makkelijk overeind. Na 45 minuten nog steeds 0-0.

Cor ten Bosch keek toe vanaf de tribune
Cor ten Bosch keek toe vanaf de tribune

Bij AFC kreeg Joshua Patrick net na rust een goede schietkans, maar hij schoot ruim over. Daarna moest AFC ver terug. ADO 20 wilde aandringen en gokte met vrij rustig spel erop dat de goal nog zou vallen. Dit leek een kwartier voor tijd te gebeuren. De verder bijna foutloze Peter Post kreeg de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen zijn arm en de bal ging op de stip. Scheidsrechter Tim de Gast maakte hiermee geen fout, de bal werd door Post van richting veranderd. Het noodlot leek zich hiermee te voltrekken voor AFC, maar ADO 20 speler De Loor schoot de bal vanaf elf meter heel slecht in. Ook een compliment voor AFC keeper Hartman die lang in het midden bleef staan en de bal in twee instanties klemvast had. Opluchting bij de Amsterdamse supporters, die even later zagen dat Joost Heij in de ploeg kwam. Met twee gevaarlijke kopballen had hij zelfs nog voor drie punten kunnen zorgen, maar deed dit niet. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begon. AFC was de morele winnaar omdat het de nummer twee op een gelijkspel hield. Voor de broodnodige punten zal er buiten discipline ook in de voorhoede meer gebracht moeten worden in de laatste zes wedstrijden. Te beginnen uit bij VVSB volgende week.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)