AFC komt ook tegen Katwijk terug van achterstand

“Blijkbaar zijn wij laatbloeiers”, grapte Matthijs Jesse vlak na afloop van het gelijkspel tussen AFC en Katwijk in de Tweede Divisie. Elke wedstrijd kwamen de Amsterdammers dit seizoen op achterstand, en voor de zevende keer in negen duels wist de ploeg van Ton du Chatinier hier van terug te komen. Tegen Katwijk eindigde het in 1-1.

De achterstand stond zaterdagmiddag op Sportpark Goed Genoeg na 26 minuten op het scorebord. Marciano Mengerink was het eindstation van een goed uitgespeelde aanval van Katwijk en hij zette de gasten op voorsprong. De mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, deden zich voor AFC pas na rust aan.

20161008-afc-katwijk-foto-rickysportphotography-willemsen

Jonathan Richard kreeg de bal met geluk van Katwijk-verdediger Omar Hamdi, maar zijn inzet werd gered door doelman Mark de Vries. Met nog een half uur te gaan wist invaller Matthijs Jesse – tijdens de rust ingebracht voor Pieter Koopman – wel het net te vinden: 1-1. “Ik kreeg de bal lekker mee en zag de keeper uit zijn doel komen. Rustig schoof ik de bal erlangs.”

De gelijke stand bleef uiteindelijk op het scorebord staan. Hier mocht AFC zijn handen dichtknijpen, want doelman Patrick Zonneveld sleepte de Amsterdammers door de slotfase heen. Twee keer trad hij reddend op toen achtereenvolgens Mike van den Ban en Donny van Oijen vrij voor het doel doken. “Hij heeft ons echt gered, maar ik denk ook dat wij als ploeg echt gestreden hebben. Achteraf mag je tevreden zijn dat je hier een punt hebt gepakt.”

20161008-afc-katwijk-foto-rickysportphotography-omar-hamdi-en-koopman

Het moest echter wel weer in de achtervolging-modus gebeuren. De laatste keer dat AFC in competitieverband als eerste de score opende, was 1 mei tegen JVC Cuijk (2-3 zege, red.). “Echt ongelooflijk hé, dat we altijd op achterstand komen en dan pas gaan voetballen. Blijkbaar zijn wij laatbloeiers, of kunnen wij pas onder druk echt in de wedstrijd komen.”

De ploeg van Ton du Chatinier zakt door het gelijkspel naar de derde plaats in de Tweede Divisie. De achterstand op koploper Jong AZ, de tegenstander volgende week in Alkmaar, bedraagt drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.