AFC komt opnieuw niet tot winst

Het is AFC opnieuw niet gelukt om te winnen. De ploeg van Willem Leushuis heeft voor de tweede week op rij gelijkgespeeld. De Topklasser kwam bij Koninklijke HFC niet verder dan 1-1. Vooral voor AFC was dit zuur, omdat de Amsterdammers in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij waren.

AFC begon uitstekend aan de wedstrijd. De Amsterdammers kregen al na zeven minuten een uitstekende kans om op voorsprong te komen. HFC-aanvoerder Carlos Opoku voorkwam ternauwernood een doelpunt. Hij bracht redding op de lijn. Hierna bleef AFC sterker, maar de formatie van Leunhuis wist geen uitgespeelde kansen te creëren.

Doordat het AFC niet lukte om kansen te creëren, bleef het duel spannend. De Amsterdammers mochten Kerwin Hartman dankbaar zijn dat het voor rust niet 1-0 werd. Rachid El Yaakoubi vuurde een kanonskogel af, maar de doelman redde bekwaam.

AFC kwam direct na rust op voorsprong. Jonathan Richard tekende in de 49e minuut voor 0-1, maar een zege bleek er zondag niet in te zitten. Bart Nelis maakte na 72 minuten de 1-1.

De ploeg van Leunhuis schiet met de puntendeling weinig op. De titelverdediger neemt na tien wedstrijden, met elf punten, de tiende plaats in.

Foto: Twitter Koninklijke HFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC