Home / Algemeen / AFC komt rode kaart Patrick niet meer te boven
Foto Wim Busschers: Jonathan Richard (r) in duel met Koen Garritsen

AFC komt rode kaart Patrick niet meer te boven

AFC is er niet in geslaagd om de overwinning van vorige week op HBS een goed vervolg te geven. De ploeg van trainer Willem Leushuis verloor in eigen huis met 0-1 van HSC en dat had vooral te maken met de rode kaart voor Joshua Patrick. De spits van AFC werd na 25 minuten met een directe rode kaart naar de kleedkamers verwezen nadat hij met een in de ogen van de scheidsrechter gestrekt been hard inkwam op Koen Garritsen.

AFC speelde in de eerste helft aardig voetbal en kon in de dertiende minuut al op een 1-0 voorsprong komen toen Jonathan Richard vanuit een corner de bal net naast het doel wist te koppen. Even later was ook Joshua Patrick dichtbij een treffer maar hij kwam een teenlengte tekort om de bal in de goal te schieten.

AFC - HSC 21

HSC had in de eerste helft moeite met het creëren van kansen en leek veel last te hebben van het veld en de regen. De ploeg uit Haaksbergen speelt zijn thuiswedstrijden op kunstgras en kwam pas echt in de wedstrijd nadat de scheidsrechter Joshua Patrick van het veld had gestuurd.

Na rust kon AFC een klein kwartier goed meedoen maar zag het HSC sterker en sterker worden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Rick Bouwmeester na een uur spelen van dichtbij de 0-1 tegen de touwen kon schieten. Met het inbrengen van invallers Melvin Grootfaam en Tim Wulfraat probeerde Leushuis nog een gelijkmaker te forceren maar de beste kansen waren in de tweede helft toch voor HSC.

AFC - HSC 21

In de slotfase was Geoffrey Galata nog dichtbij een treffer maar de keeper van HSC kon de bal nog net tot een hoekschop verwerken. AFC speelde in de eerste helft aardig voetbal maar moest mede door de rode kaart van Patrick uiteindelijk toch capituleren. “We hebben vandaag te weinig gekregen. Joshua Patrick en Koen Garritsen gaan allebei voor de bal en ik vond de rode kaart dan ook erg frappant. Voor de rode kaart waren we de baas op het veld en ik weet zeker dat we met elf man wel hadden gewonnen”, aldus Leushuis na afloop van het duel.

Kijk voor meer nieuws, standen en uitslagen op de klasse pagina van zondag Topklasse

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: HSC ’21

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC