AFC knokt zich tegen Nootdorp terug uit geslagen positie

AFC heeft de eerste zege in de zaterdag Hoofdklasse te pakken. De ploeg van Benno Nihom rekende op eigen veld af met Nootdorp. De zege was zwaarbevochten. Na een 3-0 achterstand wisten Pepijn Veerman (hattrick) en invaller Mitchel Faerber de score in de laatste twintig minuten om te buigen in het voordeel van de Amsterdammers: 4-3.

Wessel Westerhof kreeg na tien minuten spelen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd om AFC in haar eerste thuisduel als Hoofdklasser vroeg op voorsprong te zetten, maar de AFC’er zag zijn poging in het zijnet belanden.

Bijna een kwartier later onderscheidde AFC-doelman Jort Berghuis zich met een uitstekende redding. Niet veel later deed hij dat opnieuw toen hij een pegel uit de bovenhoek haalde. Op slag van rust moest Berghuis zich alsnog gewonnen geven nadat Marclay Manuela hem omspeelde: 0-1.

AFC wist buitenom de kans van Westerhof alleen gevaarlijk te worden uit een vrije trap, die werd verdiend nadat Pepijn Veerman op de rand van het zestienmetergebied werd gevloerd. Helaas voor de Amsterdammers belandde die poging in de muur. Na rust ging het snel bij de gasten. Eerst trof Manuela voor de tweede keer doel. Daarna werkte Danny Goedkoop een inzet van Maurice Kerkhof onbedoeld achter de eigen doelman: 3-0.

In de resterende 35 minuten kwamen de Amsterdammers via twee goals van Pepijn Veerman ondanks een man minder (tweede gele kaart Willem Deetman, red.) nog terug tot 3-2. Het werd zelfs nog mooier toen invaller Mitchell Faerber en Veerman in de laatste vijf minuten de 3-3 en 4-3 maakten.

Pepijn Veerman kopt raak. Foto: Tom Poederbach.

“Het laatste half uur heb ik zitten genieten, maar ik ben ook verbaasd over het feit waarom het toen wel liep”, bekende Nihom. “Ik vond dat we goed begonnen en kregen geheel onnodig een goal tegen. Als je ziet hoe Tommy Dekkers en Faerber invielen; dat was top. Met Faerber in de ploeg lukte het ons ook om de bal vast te houden en om maakten we vier goede kopdoelpunten.”

Nihom was blij met de veerkracht van zijn ploeg. “Het was een knotsgekke wedstrijd, maar ik vind het heel knap hoe mijn ploeg zich heeft herpakt en morgen weet niemand meer op welke wijze wij de drie punten hebben binnengesleept.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse A.