AFC laat dure punten liggen bij De Treffers

In de titelstrijd van de Tweede Divisie heeft koploper AFC duur puntverlies geleden op bezoek bij De Treffers. De ploeg van Uli Landvreugd vergat de drie punten mee te nemen uit Groesbeek. Een gemiste strafschop van Jonathan Richard zorgde ervoor dat de Amsterdammers slechts een punt pakten: 1-1.

Wij hebben te weinig gekregen, meldde Landvreugd na de wedstrijd. “We hebben een goede pot neergelegd, echt dominant gespeeld en konden onze wil opleggen. Maar we konden dat niet in doelpunten uitdrukken”, zei de oefenmeester. Zijn ploeg kreeg ook de grote kansen: in de eerste helft voor Raily Ignacio en Kenny Teijsse, terwijl Milan Hoek vlak na rust de lat trog.

Na ruim een uur spelen werd de brilstand pas doorbroken. Op aangeven van Melvin Grootfaam opende Raily Ignacio met zijn zeventiende treffer van het seizoen de score. Zes minuten later trok Boy van de Beek met een benutte strafschop de stand gelijk namens De Treffers: 1-1.

Dit leek ook de eindstand te worden. In de voorlaatste minuut kreeg AFC nog een uitgelezen mogelijkheid om de drie punten te pakken. Nadat invaller Matthijs Jesse in het strafschopgebied werd gevloerd, ging Jonathan Richard achter de bal staan voor de toegekende penalty. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Niels Kornelis. De bezoekers moesten hierdoor genoegen nemen met een punt. “Dit is een kater, maar het gaat er ook om dat je niet verliest.”

Ondanks het puntverlies – het tweede gelijkspel op rij – blijft AFC vanwege een veel beter doelsaldo dan concurrent IJsselmeervogels koploper. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij HHC Hardenberg. Van ongerustheid is nog geen enkele sprake. “Als wij gewoon ons ding doen, dan worden wij kampioen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.