AFC laat twee punten liggen

Voor de 4e competitiewedstrijd op rij eindigde AFC de wedstrijd niet met elf man op het veld. De aanvallers van Cor ten Bosch grossieren deze competitie in gele en rode kaarten. Deze keer was het de beurt aan aanvaller Bas Endt ,die een basisplaats beloonde met 2 domme gele kaarten en dus rood. Scheidsrechter Marco Ritmeester gaf ook Joshua Patrick nog een gele kaart en deze kan een schorsing tegemoet zien, na zijn twee keer geel bij ADO 20 eerder deze week.

Sjoerd Jens hoopt op een voorzet

Ten Bosch na afloop van de wedstrijd AFC – Hollandia: “Het is zo amateuristisch. De manier waarop we de winst uit handen geven is gewoon niet te geloven. We staan 2-1 voor en bij Hollandia is de linksback al uit het veld gestuurd. Dan maakt Bas die overtreding  (1x geel).  Die vrije trap notabene vanaf de zijkant van het veld verdwijnt in een keer in het doel. Daarna pakt ie zijn tweede, staan we weer tien tegen tien.”

AFC – Hollandia was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Gelijk in de eerste minuut kreeg ex- AFC spits Patrick Krop een grote kans op 0-1 voor Hollandia, maar hij miste. Toen begon AFC goed te draaien. In de 6e minuut tekende Sjoerd Jens voor zijn 1e doelpunt van de middag. Jens kwam een tegen een met de keeper na mistasten van Jordy Piek en liet Wencho Farrell kansloos op zijn schuiver. Met de voorsprong in de zak nam AFC weer iets gas terug en liet Hollandia de bal. Na een mooie passeeractie van Dave Ninteman op de achterlijn kon Patrick Krop gemakkelijk de 1-1 binnenschuiven.

De beurt was weer aan AFC. Uitblinker Duncan van Moll passeerde twee man op de rand zestien en gaf een steekpass op Sjoerd Jens die verwoestend uithaalde en de 2-1 op het bord zette. Weer dacht AFC de buit al binnen te hebben. Slordig balverlies en een snelle uitbraak van Kalvin Robert bracht Patrick Krop weer in scoringspositie. Maar tot afgrijzen van Hollandia schoof hij de niet te missen kans naast. Daarna nam AFC het heft in handen, maar kon de derde treffer niet afdwingen.

Direct na rust kreeg verdediger Tayfun Candan van Hollandia zijn tweede gele kaart. Het AFC publiek zag het team aanzetten en de wedstrijd leek volledig onder controle. De scherpe counters van Hollandia via Robert werden vaak onderbroken door Mike Ruijter, die als een rots in de branding een van zijn betere wedstrijden speelde. De aanvallers bestookten de verdediging van Hollandia. Toen kwam de 55 minuut waar Bas Endt de inleiding verzorgde met zijn eerste geel en de vrije trap van Ivo de Heus die direct in de lange hoek binnen viel 2-2. Vijf minuten later de tweede gele kaart voor Bas Endt en de wedstrijd was weer volledig in evenwicht en kabbelde naar het einde.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)