AFC landskampioen bij zondagamateurs

AFC heeft vanmiddag historie geschreven. De ploeg van Willem Leushuis speelde met 4-4 gelijk tegen HBS en veroverde daarmee haar twaalfde kampioenschap. Het is echter de eerste keer dat AFC de nationale titel bij de zondagamateurs veroverd. Een historische titel. Later vandaag een uitgebreide sfeerreportage op deze site.

klik hier voor een uitgebreide video reportage van de dag dat AFC historie schreef.

Na het laatste fluitsignaal volgde er niet direct een enorme ontlading omdat concurrent VVSN nog niet afgelopen was. Toen het nieuws eenmaal doordrong in Amsterdam dat VVSB verloren af gingen alle remmen los.

Er was zo lang naar gehunkerd. Nadat het twee keer mis ging (tegen WKE en EVV) was het vandaag eindelijk zo ver. Toch was het wel even schrikken voor de ruim 1200 toeschouwers. Tjeerd Westdijk zorgde namelijk na vier minuten al voor de 0-1. De zenuwen waren duidelijk zichtbaar bij de AFC-ers.

foto01

Pas toen het bericht doorkwam dat VVSB ook achterstond (2-0 tegen Cuijk) viel er iets van ontspanning te bespeuren. De 1-1 in de 29ste minuut was een eigen doelpunt van Steven van Kesteren. Nog voor rust zorgde Daan Sutorius voor de bevrijdende 2-1, maar Westdijk zorgde twee minuten later voor de 2-2.

Na rust leek het een echte kampioenswedstrijd te worden. Mitchell Theuns, de jongste van de groep, zorgde voor de 3-2. Niet vee later zorgde Daan Sutorius met zijn tweede treffer voor de 4-2. Invaller Berend Kaster (4-3 in de 83ste minuut) en een benutte stafschop van Jan Paule Saeijs (4-4 in de 90ste minuut) zorgde er nog even voor uitstel van het kampioenschap. Een paar minuten later was het feest compleet en kon de schaal de lucht in.

klik hier voor een uitgebreide video reportage van de dag dat AFC historie schreef.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)