AFC legt middenvelder Johan Kulhan definitief vast

Een maand voor de start van de Tweede Divisie heeft AFC zich nog versterkt met Johan Kulhan. De 24-jarige middenvelder was al een week op proef in Amsterdam en heeft nu besloten voor AFC te kiezen, gecombineerd met een studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.

Kulhan kwam afgelopen seizoen uit voor FC Emmen in de Jupiler League. De oud-jeugdspeler van Blauw Wit Amsterdam doorliep de opleiding van AZ, maar kreeg geen speeltijd in Alkmaar. Na een seizoen in Zweden bij Syrianska streek hij in 2012 neer bij Telstar. De middenvelder speelde drie jaar in Velsen om vervolgens naar Emmen te vertrekken. Na één seizoen, gekenmerkt met veel blessureleed, besloot Kulhan zijn maatschappelijke carrière boven een langer verblijf in Drenthe te verkiezen.

Afgelopen vrijdag droeg Kulhan voor het eerst het shirt van AFC in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC (2-2). Dinsdag speelde hij tegen Ajax (ook een 2-2 gelijkspel) in de eerste helft mee bij de ploeg van Ton du Chatinier. Daarna besloot Kulhan definitief voor AFC te kiezen.

Foto boven: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)