AFC met 4-2 onderuit bij Lienden

AFC, de koploper in de Topklasse, ging met 4-2 onderuit tegen FC Lienden. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van Willem Leushuis koploper in de topklasse met drie punten voorsprong op JVC Cuijk.

AFC begon goed aan de wedstrijd met een schot van Tim Wulffraat die op de paal terecht kwam. Het was echter de thuisploeg dat de leiding nam door een vrije trap van Maikel Lange in de twaalfde minuut. Negen minuten later krijgt FC Lienden de uitgelezen mogelijkheid om er 2-0 van ter maken maar Lange zag zijn strafschop gekeerd worden door Yousef El Abdalhaoui. De rebound was echter een prooi voor Erik van Eem zodat er toch een 2-0 stand op het bord kwam.

Na een half uur spelen doet AFC iets terug door een doelpunt van aanvoerder Sjoerd Jens: 2-1. De aanvoerder tikte de corner van Wulffraat binnen.

In de tweede helft krijgt AFC kort na rust een kans maar Jens schiet naast. Twaalf minuten voor tijd lijkt Lienden de wedstrijd te beslissen als Mike Vreekamp met een prachtig afstandsschot de 3-1 maakt. Geoffrey Galata verzuimde

vervolgens om zijn ploeg weer in de race te helpen, maar de centrale verdediger mist vanaf elf meter. Doelman Schimmel keert de inzet van de AFC-er en ook de rebound, tot twee keer toe, werden niet benut.

Drie minuten voor tijd moet arbiter Grilis het duel staken omdat hij zelf geblesseerd is geraakt. Na enig oponthoud kan de wedstrijden worden voortgezet onder leiding van vierde official Witlox.

In de resterende tijd komt AFC nog wel terug tot 3-2 door Peijn Kluin maar in de blessuretijd zorgt Marvin Haisselbaink op aangeven van Apollon Lemondzhava er 4-2 van. Het betekende de vijfde nederlaag van AFC dit seizoen. Ondanks dat blijft de ploeg van Willem Leushuis koploper in de topklasse.

Zondag is er kans op eerherstel als AFC thuis speelt tegen Be Quick 1887.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de topklasse.