AFC mist titel op doelsaldo

Topklasser AFC won met 1-0 van HSC’21 maar voldoende voor het winnen van de eerste periode was het niet. Omdat De Treffers ook won (1-0 van Juliana) blijft de ploeg uit Groesbeek AFC op doelsaldo voor.

AFC maakte het zichzelf onnodig moeilijk door niet de 2-0 te maken al waren daar kansen genoeg voor. HSC’21 pakte in de slotfase nog bijna  een punt maar doelman Youssef El Abdellaoui voorkwam op fabelachtige wijze een treffer van Coplan Soumaoro.

AFC-HSC 098 Media

Over de hele wedstrijd gezien was de zege van de Amsterdammers verdiend al had de ploeg van Willem Leushuis het zichzelf niet zo moeilijk moeten maken. In de eerste helft was met name Sjoerd Jens tot drie maal toe dicht bij een treffers. Maar de spits heeft de laatste weken  het geluk niet aan zijn zijde. El Abedellaoui hield AFC zijn ploeg bij 0-0 in de race en zag ook nog eens ene bal op de lat belanden.

Een paar minuten voor rust was het dan eindelijk raak voor de thuisclub. Marien Willemsen kwam goed door en hij bediende de vrijstaande Enrico Patrick. Die bedacht zich geen moment, nam goed aan, en passeerde doelman  Jeffrey Brammer(1-0).

AFC-HSC 067 Media

Het eerste kwartier na rust ging AFC op zoek naar meer maar toen dat niet lukte zakte de ploeg verder in. Met Mitchel Theuns voor Jens en later Meulemans voor Sutorius werd er iets defensiever gedacht.  HSC kon rustig combineren maar werd dus niet echt gevaarlijk. AFC lukte het tot aan de zestienmeter maar daarna was de eindpass steeds niet goed. Wulffraat had de wedsstrijd moeten beslissen toen hij oog in oog met Brammer stond maar de topscorer van AFC faalde.

Daarna volgde nog die fabelachtige redding va EL Abdellaoui waardoor AFC aan de kop van de ranglijst blijft.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Foto’s Wim Busschers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC