Home / Algemeen / AFC moeizaam langs EDO in beker

AFC moeizaam langs EDO in beker

Topklasser AFC heeft zich moeizaam geplaatst voor de tweede knock-out ronde van de KNVB beker. Hoofdklasser EDO werd pas laat in de wedstrijd met 4-1 verslagen. Bij rust stonden de Haarlemmers nog met 1-0 voor.

EDO, dat momenteel goed presteert in de Hoofdklasse, speelde in een hoog tempo en zette de Amsterdammers flink onder druk. Een verkeerde terugspeelbal zorgde dan ook voor de verdiende 0-1. EDO weet die voorsprong tot de rust vast te houden.

In de tweede helft voert AFC de druk steeds meer op en is het wachten op de gelijkmaker. Die komt er uiteindelijk vanaf elf meter. Een handsbal van Henry Opoku is de aanleiding voor de strafschop. Tim Wulffraat mist de penalty maar een minuut later scoort hij wel vanuit een corner (1-1).

EDO, inmiddels met tien man omdat Opoku ook rood kreeg bij die handsbal, wordt in de slotfase van het duel overlopen. Vooral Enrico Patrick is niet  te stoppen. Wulffraat zorgt met zijn tweede treffer uiteindelijk voor de bevrijdende voorsprong (2-1).

Niet veel later bedient Daan Sutorius de bal bij Mitchel Theuns die op zijn beurt Joost Heij in staat stelt om te scoren (3-1). De 4-1 eindstand komt op het bord na dat Marien Willemsen een perfecte voorzet aflevert die door Pepijn Kluin wordt verzilverd.

Op maandag 11 november om 16:00 is de loting voor de tweede ronde. Het Amsterdamsche Voetbal zal daar LIVE verslag van doen. Welke 66 clubs er door zijn en in welke afdeling ze uitkomen zie je hier.

Foto website AFC WalkInPhotos.com