AFC speelt zondag om 14:30 uur uit tegen WKE. Beiden clubs werden uitgeschakeld in de KNVB beker

AFC moet nog even wachten op de titel in de Topklasse

AFC is er nog niet in geslaagd om de titel in de Topklasse binnen te halen. De ploeg van Willem Leushuis was afhankelijk van andere resultaten om kampioen te worden. Achteraf maakte dat ook niet uit omdat AFC niet verder kwam dan 0-0 tegen WKE.

Leushuis schatte de kampioenskansen vandaag op zo’n 10-15%. Volgende week (uit tegen EVV) zijn de kansen een stuk groter, maar zeker van de titel is AFC dan ook nog niet. Door het puntverlies en de winst van VVSB op EVV (1-0) is de voorsprong van AFC nog maar negen punten in plaats van elf. Met nog vier wedstrijden te gaan is het dus nog geen uitgemaakte zaak dat de Amsterdammers volgende week de titel binnen halen.

1

Leushuis: “Hert maakt mij niet uit wanneer we kampioen worden als we aan het eind van het seizoen maar bovenaan staan. Ik ben blij dat we nog een punt hebben gepakt. Ik denk ook dat dit een heel belangrijk punt is. We staan er nu negen voor op VVSB en tien op HBS. Zij spelen volgende week tegen elkaar. De kans is dus zeer aanwezig dat we in Echt kampioen kunnen worden en anders op 19 april thuis tegen HBS. Ik zie het wel. Als we er aan het einde van de rit maar staan.”

2

Tegen WKE was AFC niet in goeden doen. De ploeg uit Emmen die bedreigt worden met een eventueel faillissement strijd nog tegen degradatie en had vlak voor tijd zelfs de drie punten mee kunnen nemen. Het zou een enorme domper geweest zijn omdat AFC al volledig in feeststemming was. Ruim 120 oud eerste elftalspelers/trainers, zoals Stanley Menzo, Cor ten Bosch en Maarten Steekelenburg waren aanwezig op Sportpark Goed Genoeg.

Magid Jansen

Leushuis: “Alles rondom de wedstrijd heeft zeker invloed gehad op het spel De meeste spelers hebben nog nooit een kampioenschap mee gemaakt en dat was te merken ook. De spanning werd sommigen te veel. Het was dan ook zeker niet best vandaag en ik vind het onbegrijpelijk dat WKE zo laag staat. Dat is gewoon een goede ploeg.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Topklasse.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)