AFC niet bovenaan na nederlaag

Topklasser AFC is er niet in geslaagd om voor het eerst in haar historie de koppositie te pakken in de Topklasse. Een overwinning tegen Leonidas was daar voor voldoende. Ondank de 1-0 voorsprong verloor de ploeg van Willem Leushuis met 1-2 .

AFC deelde wat speldenprikken uit maar eigenlijk zat het gevaar bij Leonidas. De ploeg uit Rotterdam beschikt over veel snelheid en creativiteit in de voorste linies. Het was dus wachten op een paar kansen van de bezoekers.

Gelukkig stond keeper Youssef el Abdallaoui en de AFC achterhoede goed geconcentreerd op hun post en werd het gevaar enkele keren geminimaliseerd. AFC kwam ook een paar gevaarlijk door via de flanken met een paar gevaarlijke  voorzetten tot gevolg. Na iets meer dan een half uur was Sjoerd Jens er als de kippen bij om een strakke voorzet van Tim Wulffraat binnen te tikken. 1-0 voor de thuisploeg die op dat moment dus virtuele koploper ws van de Topklasse,

AFC leunde een beetje achterover en gokte op de snelle omschakeling, maar Leonidas had het middenveld onder controle en drong steeds meer aan. In de 43e minuut is er een enorme kopkans voor Marruchen Zimmerman na goed sterk opkomen en voorzet van Nick van Katwijk, maar AFC kon opgelucht adem halen omdat hij de bal niet goed raakte en in de handen van El Abdellaoui verdween.

AFC dacht te gaan rusten met de 1-0 voorsprong, maar uit een snelle counter was het ineens druk voor het doel bij AFC en wist Leroy van Dongen het laatste zetje in de scrimmage te geven 1-1.

In de tweede helft een sterker Leonidas dat loerde op de winst. De wedstrijd kabbelde voort en AFC zette een paar keer goed aan. Een paar kansen en corners gaven de indruk dat ze de wedstrijd naar zich toe konden trekken. Geoffrey Galata zag een vrije trap uit de bovenhoek worden getikt door de sterke keeper Raymond Homoet. In de 73e minuut toonde Leonidas de klasse van het team. De snelle en getructe linksbuiten Mahmut Sonmez begon aan een solo en speelde Marruchen Zimmerman vrij voor het doel. Hij aarzelde niet om de 1-2 binnen te schieten.

AFC bracht Joost Heij en Ron van Es als luchtmacht in het team en met wind mee werd er gezocht naar een doelpunt. Dit resulteerde in een paar kansen en corners. Joost Heij maaide alleen voor keeper over de bal en Ron van Es kopte net naast. Leonidas gooide de wedstrijd in de vertraging en op slot.

Na negentig minuten was de conclusive dat Leonidas de terechte koploper is en AFC een stapje terug moet doen op de ranglijst.

Volgende week de Amsterdamse derby FC Chabab – AFC op het complex van DWS. Kijk voor het complete programma, de uitslagen en de stand op de pagina van de topklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)