AFC nieuwe koploper in Topklasse na zege op De Treffers

AFC heeft de koppositie in de zondag Topklasse overgenomen. De ploeg van Bart Logchies versloeg op het eigen Sportpark Goed Genoeg ‘de eeuwige rivaal’ De Treffers met 3-1 en klom daarmee over UNA (dat gisteren verloor) naar de eerste plaats. Daan Sutorius was opnieuw twee keer trefzeker.

De wedstrijd begon strijdvaardig: De Treffers drong gelijk aan en AFC moest achteruit. Tegenvaller voor AFC was dat Mark van de Boogaart al in de achtste minuut het veld moest verlaten. De Treffers speelde achterin één-op-één en creëerde daarmee een veldoverwicht. Spits Wesley Meeuwsen was gelijk gevaarlijk, maar zijn volley ging voorlangs bij keeper Laszlo Sandor. Na een kwartier De Treffers-overwicht kwam AFC een paar goed door en loste Daan Sutorius enkele schoten. De derde poging was raak en het was 1-0 voor AFC. De Treffers probeerde weer aan te zetten en AFC bleef met kunst en vliegwerk overeind. Pogingen van Meeuwsen en Mutzers misten uiteindelijk het doel. AFC bleef echter steeds met gevaarlijke snelle omschakelingen via Grootfaam en Biberoglu voor onrust bij De Treffers zorgen.

AFC - De Treffers

Na de rust nam AFC direct de wedstrijd over en ging De Treffers in de omschakeling. Meeuwsen was wederom dichtbij de gelijkmaker, maar AFC-verdediger Galata voorkwam een doelpunt. In de 55ste minuut begon Grootfaam een actie op links en speelde op rechts Biberoglu aan. Deze gaf hem met een steekbal door het midden terug, Grootfaam stond alleen voor de keeper en maakte de 2-0. Na een laatste aanzet van De Treffers kwamen er paar scrimmages voor het doel van AFC-keeper Sandor, maar deze redde op miraculeuze wijze zijn ploeg. AFC hanteerde regelmatig de counter en dit leidde tot vele kansen. De 3-0 kwam uit een vrije trap van Daan Sutorius die de bal strak in de bovenhoek trapte vanaf de rand van het strafschopgebied.

De wedstrijd was gespeeld en AFC had nog veel verder kunnen uitlopen. Kansen waren er voor Mitchell Theuns, Edip Biberoglu, Pieter Koopman en invaller Mathijs Jesse. Uiteindelijk maakte Treffers-spits Meeuwsen toch zijn goal en eindigde de wedstrijd in 3-1. AFC-trainer Bart Logchies was tevreden met de overwinning en deed na afloop zijn best om na afloop het verwachtingspatroon, nu de Amsterdammers koploper zijn in de zondag Topklasse, op Goed Genoeg te temperen.