AFC nog dieper in de zorgen

AFC heeft in Sneek tegen Sneek Wit Zwart een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van Cor ten Bosch stond drie minuten voor tijd nog met 2-3 voor maar moest in de blessuretijd als nog een nederlaag incasseren, 4-3

Na dertien minuten kwamen de Amsterdammers tegen het op de laatste plaats staande Seeek al op achterstand door een doelpunt van Thijs Goes uit een corner van Homme van de Veen.  Snel na de treffer was het Willem Scheerens die AFC weer op gelijke hoogte brachtt. Ook deze treffer kwam voort uit een corner.

Clubtopscorer Sjoerd Jens, die weer in de beginopstelling stond, brachtt AFC na ruim een half uur op voorsprong. Toen Joost Heij na rust AFC op 1-3 zette leek de eerste overwinning sinds 21 oktober (2-0 thuis tegen Sneek) steeds dichterbij te komen.

Een kwartier voor tijd scoorde Kevin Huitema de aansluitingstreffer.  Een treffer van Joost Heij was eerder wegens buitenspel afgekeurd. Het zou niet de laatste keer zijn dat scheidsrechter Weijers een Amsterdamse treffer zou afkeuren vanwege buitenspel. Heij kon na kramp niet meer verder en zag vanaf de zijkant dat een vrije trap van Van der Veen acht minuten voor tijd op de paal belandde en zijn ploeg ontsnapte. Toch werd het nog 3-3. Wederom wass het Goes die keeper Dion Thomas wist te kloppen.

In de blessuretijd werd eerst een treffer van Sneek afgekeurd en niet veel later dachtt Sjoerd Jens de ‘matchwinnaar’ te zijn om ook zijn goal vond geen doorgang vanwege buitenspel. Diep in de blesuretijd dompelde Sneek AFC in rouw toen Joni Gregoria de winnende treffer maakte voor Sneek.

Door de nederlaag blijft AFC op een twaalfde plaats staan. Net als Hollandia heeft het 21 punten. Chabab, dat gelijk speelde tegen EVV, heeft 19 punten. Volgende week staan de Amsterdamse clubs in hun strijd tegen degradatie tegen over elkaar.

Foto Twitter pagina SWZ: Juichende spelers van Sneek na de zege op AFC

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)