AFC nog maar een punt achter de koploper

AFC heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen door de wedstrijd tegen ADO’20 met 1-0 te winnen. Pepijn Kluin maakte vlak voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Door de nederlaag van Leonidas (tegen Lienden) staat AFC nog maar een punt achter op de koploper.

Het team van trainer Willem Leushuis ontving vandaag ADO 20 uit Heemskerk op sportpark Goed Genoeg. De wedstrijd beloofde vooraf een spannende Noord Hollandse derby te worden in de Topklasse tussen twee ploegen die graag naar boven kijken. De neutrale toeschouwer werd echter weinig geboden. AFC wilde graag en ADO 20 wilde wel maar lukte niet. Er ontstond een tamme wedstrijd waar beide ploegen moeite hadden met de afwerking of de eindpass.

Foto John Beckman: Tim Wulffraat gaat neer nadat hij twee ADO'20 spelers voorbij is
Foto John Beckman: Tim Wulffraat gaat neer nadat hij twee ADO’20 spelers voorbij is

Toch had AFC in de eerste helft het betere van het spel en de beste kansen. Maar Tim Wulffraat en Enrico Patrick gingen enkele malen te lang door in hun actie of zagen medespelers niet vrij staan. Aanvoerder Sjoerd Jens kreeg de bal na een kopbal van Wulffraat niet in het nagenoeg lege doel geschoten. ADO 20 kwam niet verder dan een paar verdwaalde kansen. Ondertussen strooide scheidsrechter Koekoek met gele kaarten aan ADO 20.

Foto John Beckman: Magid Jansen mist vanaf elf meter
Foto John Beckman: Magid Jansen mist vanaf elf meter

Beide partijen leken af te stevenen op een 0-0 ruststand tot Tim Wulffraat plotseling in de zestien werd neergelegd. Magid Jansen ging achter de penalty staan, maar keeper Orlowski keerde zijn inzet. De rebound werd door Joost Heij snoeihard op de paal geknald. Toch 0-0 met de rust.

Foto John Beckman: Enrico Patrick (l) liet in het begin een goede kans onbenut
Foto John Beckman: Enrico Patrick (l) liet in het begin een goede kans onbenut

De tweede helft speelde zich af op de helft van AFC maar ADO 20 lukte het maar niet om keeper El Abdellaoui het erg moeilijk te maken. AFC gokte op snelle counters met Patrick en Wulffraat. Dat lukte regelmatig maar echt schoten op doel waren op een hand te tellen. Ondertussen ging ADO 20 verder met het verzamelen van gele kaarten en moest Joey Carolina na zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Ook de bank met trainer Martin de Groot en zijn leider mochten zich in de loop van de tweede helft een voor een achter de omheining.

Foto John Beckman: Pepijn Kluin maakt vlak voor tijd de enige treffer
Foto John Beckman: Pepijn Kluin maakt vlak voor tijd de enige treffer

De wedstrijd leek op remise te eindigen en daar was weer Tim Wulffraat alleen voor keeper, deze keer legde hij de bal wel breed en Pepijn Kluin kon binnentikken. 1-0 voor AFC in de 87e minuut. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en AFC  staat nu nog maar een  punt achter koploper Leonidas dat dus verloor van Lienden. Stiekem schuift AFC dus naar de top in de Topklasse.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC