Home / Algemeen / AFC nog steeds geen kampioen na 1-1 bij EVV
Mag deze schaal aanstaande zaterdag dan eindelijk uit de koffer?

AFC nog steeds geen kampioen na 1-1 bij EVV

Voor de tweede week op rij is AFC er nog niet in geslaagd om kampioen van de Topklasse te worden. In Echt werd het tegen EVV 1-1, maar ook een zege was achteraf niet voldoende geweest. Nu moet het zaterdag op het eigen veld tegen HBS maar gebeuren.

Vorige week (0-0) tegen WKE hield niemand er echt rekening mee, maar voor de wedstrijd tegen EVV lag er toch een heel feestscenario klaar. Een livestream (dankzij RTVNH) in de kantine voor de thuisblijvers, optredens van Birgit Lewis en Dries Roelvink, pizza voor iedereen. Aan alles was gedacht. Zelf winnen van EVV en puntverlies voor VVSB zou het kampioenschap betekenen.

Net na rust (0-0) kreeg AFC te horen dat VVSB tot twee keer toe een achterstand had weggewerkt en in de slotfase zelfs wist te winnen. Een titel zat er dus niet meer in.  Acht minuten na rust kwam EVV zelfs op voorsprong. Cheffrino Eind zorgde voor de 1-0.

Bijna tien minuten later zorgde Daan Sutorius vanuit een vrije trap voor de gelijkmaker (1-1). Het was aan doelman Youssef el Abdallaoui dat AFC niet tegen een nederlaag aan liep. Hij greep goed in op een inzet van Rullenraad.

AFC heeft nu nog even punten voorsprong op VVSB met nog drie wedstrijden te gaan. Aanstaande zaterdag (in verband met Pasen!) mag AFC voor de derde keer proberen de titel binnen te halen.

Send this to a friend