Home / Algemeen / AFC nu al veroordeeld tot avondwedstrijden

AFC nu al veroordeeld tot avondwedstrijden

In de Tweede Divisie zag AFC gisteren (zondag) voor de vierde keer dit seizoen een wedstrijd worden afgelast. Er zijn echter maar drie inhaaldagen gepland door de KNVB en dat betekent dat AFC ook middels avondwedstrijden de achterstand moet zien in te halen.

Aangezien AFC niet beschikt over een hoofdveld met lichtinstallatie zal het duel tegen koploper Jong AZ niet eerder dan 26 maart kunnen worden ingepland. Dan gaat de zomertijd pas in.

De Amsterdammers hebben buiten een inhaalwedstrijd op 26 februari tijdens Pasen zelfs een dubbel programma: 15 en 17 april. In het weekend van 4/5 maart (een inhaaldatum voor het district West 1) staat er voor de ploeg van Ton du Chatinier een reguliere wedstrijd op het programma. AFC speelt dan op zondag thuis tegen FC Lienden.

DATUM KLASSE THUIS UIT
26/02 2e DIV AFC Jong Vitesse
15/04 2e DIV AFC VVSB
17/04 2e DIV De Treffers AFC
N.N.B. 2e DIV AFC Jong AZ

Door de afgelaste wedstrijden ontstaat er een scheef beeld in de Tweede Divisie. AFC, dat pas negentien wedstrijden speelde, loopt nu al vier duels achter op Excelsior Maassluis, Kozakken Boys en Katwijk. Die ploegen kwam de volle 23 keer in actie. AFC is daardoor afgezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. Op basis van het aantal verliespunten staat AFC op een tweede plek.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC