AFC nu tegen Den Bosch

Topklasser AFC heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB beker. In Ermelo werd zaterdagclub klasser DVS’33 met 0-1 verslagen. In de volgende ronde wacht nu Jupiler League club FC Den Bosch. AFC speelt het duel tegen de betaald voetbal club op Sportpark Goed Genoeg op 25 september.

AFC kwam na 22 minuten op een 0-1 voorsprong door een benutte strafschop van Magid Jansen. Afgelopen zondag tegen Gemert ontbrak Jansen nog vanwege een schorsing. Barry Tjeertes onderschepte een te zachte terugspeelbal van de linksback. De sluitpost va DVS kon niet anders dan Tjeertes vloeren. DE strafschop werd dus door Jansen benut. De Amsterdammers hadden verder afstand kunnen nemen als Tim Wulfraath, vorig seizoen nog spelend in het tweede elftal, een van zijn twee kansen had benut. De jongeling had een plek in de basis omdat trainer Cor ten Bosch een aantal spelers rust gaf. Zo zaten ondermeer Gideon de Graaf, Sjoerd Jens, Duncan van Moll en Bas Ent op de bank. Het zegt iets over hoe de trainer over het bekertoernooi denkt en dus de voorkeur aan de competitie geeft. Zondag speelt AFC thuis tegen JVC Cuijck.

DVS’33 dat in de eerste helft een vrij trap door doelman Kerwin Hartman op de lat getikt zag worden kreeg in de tweede helft steeds meer de overhand. Hget werd eenrichtingsverkeer richting het doel van AFC dat met kunst en vliegwerk overeind bleef. Verdediger Mike Ruyter en doelam Hartman konden zich zo in positieve zin onderscheiden. Na tien minuten extra tijd, vanwege tijdrekken AFC, stond er toch nog steeds ene positieve stand op het scorebord voor de Amsterdammers. Het enige minpuntje voor Ten Bosch was dat invaller De Graaf al snel met een verdraaide knie moest uitvallen.

In de volgende ronde wacht nu FC Den Bosch. AFC speelt dan, waarschijnlijk op dinsdag 25 september, een thuiswedstrijd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)