AFC Onder-23 start Future Rules Football League tegen Rijnsburgse Boys

AFC trapt de speciaal opgezette Future Rules Football League dinsdagavond af tegen de leeftijdsgenoten van Rijnsburgse Boys. In de Onder-23 competitie worden nieuwe regels als de selfpass en intrap uitgetest. Volgens Donovan van Dam is het een mooie manier voor de talenten van AFC om zich te meten met andere topamateurclubs.

“Het valt reuze mee wat er allemaal verandert”, zegt Van Dam wanneer hij gevraagd wordt naar de nieuwe regels, zoals het intrappen in plaats van ingooien of een tijdstraf bij een gele kaart. Als trainer van het tweede elftal heeft hij ook de leiding over de Onder-23, een mix van de Zondag 1, Zaterdag 1, Zondag 2 en Onder-19. “De desbetreffende trainers hebben de spelregels doorgegeven aan de spelers, want het is niet mogelijk om daar op te trainen. De selfpass heb ik bij de Zondag 2 al toegepast, dat liep prima. Eigenlijk ga je weer terug naar pleintjesvoetbal. Ik vind ook dat je altijd open moet staan voor vernieuwingen en eventueel verbeteringen.”

In de Future Rules Football League, een samenwerking tussen Avant Garde Football en de KNVB, neemt AFC het onder meer op tegen Katwijk, Quick Boys, Koninklijke HFC en FC Lisse. Dinsdagavond begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. “Ik ben blij dat AFC er ook aan meedoet, zodat wij ons kunnen meten met die clubs. Qua naam en status zijn het natuurlijk geweldige clubs uit het topamateurvoetbal. Voor ons is het perfect om spelers, naast de reserve Hoofdklasse, uit te dagen.”

Matthijs Jesse, Dean Huisman en Moiz Da Silva doen vanuit de Zondag 1 mee, terwijl ook Zaterdag 1-spelers Kyle Saffrie, Tommy Dekkers, Oscar Cardoze, Jessy de Jong en Tjerk Posthuma hun opwachting zullen maken. De wedstrijd tussen AFC en Rijnsburgse Boys begint om 20:00 uur op Sportpark Goed Genoeg.

Foto boven: Tom Poederbach | Matthijs Jesse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC