AFC onderuit in eerste inhaalduel tegen VVSB

AFC is niet goed begonnen aan het Paasweekend waarin liefst twee wedstrijden op het programma staan. De ploeg van Ton du Chatinier ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen VVSB. AFC zal zich snel moeten herpakken, want op Tweede Paasdag wacht de zware uitwedstrijd tegen De Treffers.

In een rustige openingsfase was de eerste mogelijkheid voor de gasten uit Noordwijkerhout. Gelukkig voor AFC belandde de inzet van Guido Pauw via het been van Magid Jansen in de handen van doelman Patrick Zonneveld. Na een half uur zou VVSB wel aan de leiding komen. Een vrije trap van Frans van Niel werd gemist door Zonneveld en Peet van der Slot maakte hier dankbaar gebruik van. De centrale verdediger kopte de bal in het lege doel: 0-1.

AFC kon in het gehele eerste bedrijf maar mondjesmaat gevaarlijk worden. Op slag van rust zagen Koen Bosma en Tim Wulffraat hun schoten gepakt worden door Ruben Valk. Ook in de tweede helft had AFC het moeilijk. Het was niet verwonderlijk dat VVSB de score verdubbelde. Nadat Tommy Bekooij en Guido Pauw al dichtbij een tweede treffer waren, kreeg VVSB nog een uitgelezen kans. De bal ging op de stip na een handsbal van Magid Jansen en Bekooij wist deze te verzilveren. Zo stond AFC voor een nog grotere opgave.

Toen Maikey Parami een kleine tien minuten later er 0-3 van maakte leek het duel helemaal gespeeld. AFC maakte deze treffer snel ongedaan door direct vanaf de aftrap iets terug te doen. Invaller Matthijs Jesse trok naar binnen en plaatste de bal in de verre hoek: 1-3. AFC probeerde er vervolgens nog wel een wedstrijd van te maken door vol op de aanval te gaan spelen. Het had nog een spannend laatste kwartier kunnen worden als Bosma doel had weten te treffen. De paal stond dit echter in de weg voor AFC.

Pieter Koopman slaagde er niet in om zijn nieuwe club pijn te doen.

Zo verzuimde AFC om meer afstand te nemen van de gevarenzone. Het gat blijft nu drie punten. Over twee dagen heeft het in Groesbeek een volgende kans om iets aan deze benauwde situatie te veranderen. Daarna wachten nog vier duels waarin AFC zich zal moeten verzekeren van lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC