AFC ontdoet zich vrij probleemloos van Barendrecht

AFC is weer een stap dichterbij de titel in de Tweede Divisie. De ploeg van Uli Landvreugd maakte zelf geen fout tegen hekkensluiter Barendrecht en zag achtervolger IJsselmeervogels onderuit gaan. Daardoor is de marge nu vijf punten.

“Een makkelijke overwinning en als je concurrent dan ook punten laat liggen, is het helemaal een mooi weekend”, zei Raily Ignacio na afloop tegenover FOX Sports. Net als in de heenwedstrijd (0-3) hadden de Amsterdammers weinig te duchten van de rode lantaarndrager. In de zeventiende minuut opende Ignacio de score. Hij kreeg een afstandsschot via de paal ietwat gelukkig voor zijn voeten en wist daar wel raad mee.

Tien minuten voor rust verdubbelde zijn aanvalskompaan Yordi Teijsse uit een hoekschop de score. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Bij Barendrecht, dat sinds half januari zonder zege is, ontbrak het aan zelfvertrouwen om het de lijstaanvoerder nog moeilijk te maken. AFC had ondertussen een versnelling teruggeschakeld en zag Kenny Teijsse tien minuten voor tijd de eindstand op 3-0 bepalen. Zijn afstandsschot leverde alweer zijn dertiende competitiegoal op.

Omdat IJsselmeervogels met 1-2 onderuit ging tegen HHC Hardenberg, hebben de Amsterdammers meer afstand genomen van de concurrent. Dat betekent dat AFC niet hoeft te wachten tot de laatste speeldag (uitgerekend IJsselmeervogels-uit) om de titel binnen te slepen. Toch blijft Ignacio voorzichtig. “Er zijn nog achttien punten te behalen, dus we zijn er nog lang niet. Maar we staan er wel goed voor.”

Volgende week gaat AFC op bezoek bij middenmoter Jong Vitesse. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC