AFC opent het seizoen met speciale oefenwedstrijd tegen Ajax

Op dinsdagavond 12 juli spelen AFC en Ajax op Sportpark Goed Genoeg een speciale oefenwedstrijd. Het is voor de eredivisionist de eerste oefenwedstrijd in Nederland en voor beide ploegen de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “We gaan er een mooi Amsterdams feestje van maken.”

Bob Duis, voorzitter van de technische commissie van AFC, was met het idee gekomen. Via zijn bedrijf CST, als sponsor van Ajax, waren de contacten er al. “We zaten met toenmalig algemeen directeur Michael Kinsbergen, tevens een echte AFC’er, en Edwin van der Sar om de tafel om dit idee vanuit onze kant te bespreken. Het is een geste van Ajax naar AFC toe, om de relaties tussen beide clubs te versterken.”

Twee jaar geleden stond de wedstrijd al op de rol, maar lukte het uiteindelijk niet meer met de planning. “Vanwege de wedstrijden om het algeheel amateurkampioenschap tegen Spakenburg, die telkens verschoven werden, zouden de spelers te weinig vakantie hebben. Er is besloten het plan in de ijskast te zetten; vorig jaar lukte het weer niet, maar dit jaar wel.”

AFC begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 4 juli, vanwege de Tweede Divisie die een maand later van start gaat. Ajax vertrekt op diezelfde dag voor een trainingskamp naar Oostenrijk, waar het op 9 juli de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding speelt. Drie dagen later staat het Amsterdamse onderonsje tegen AFC gepland. Op Sportpark Goed Genoeg wordt om 19:00 uur afgetrapt. “Ajax heeft wel gezegd dat we het op ons eigen terrein moeten organiseren en dus niet een ander veld, zoals bijvoorbeeld het Olympisch Stadion, afhuren. We zien het ook als een mooie kans voor de jeugd om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn.”

In het verleden oefende Ajax geregeld tegen Amsterdamse amateurclubs, zoals DWV en Blauw-Wit. De afgelopen seizoenen speelde Ajax echter niet meer tegen amateurclubs en dus is AFC nu weer een uitzondering. “Het zou mooi zijn om hier een gewoonte van te maken, al is het om de paar jaar. We hebben dit ook met Ajax besproken als charmant idee. We zijn al hartstikke blij dat we dit mogen organiseren en gaan er een mooi Amsterdams feest van maken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)