Maarten Stekelenburg keert niet terug bij AFC

AFC pakt met negen man een punt

De druiven waren vandaag erg zuur voor AFC na het 2-2 gelijke spel tegen VVSB. Het minste druk maakte VVSB zich erom. Dat is natuurlijk niet zo gek als je tien punten voorstaat op de ranglijst. Dit puntje was toch nog lekker even meegenomen voor de paarsgelen.  Bij tegenstander AFC lag dat even anders. Eindelijk leek het dan zover. Na dertien wedstrijden zonder winst leek het dan te gebeuren met nog zo’n acht minuten op de klok en een 1-2 voorsprong. Door een gegeven penalty echter, die door Bas Ruigrok werd benut werd het 2-2 en voelde de Reds zich zeer  benadeeld door scheidsrechter Berben. Op dat moment speelden de Amsterdammers al met tien man omdat Duncan van Moll tegen zijn tweede gele kaart opliep en de kleedkamer kon opzoeken. Dat was met nog ruim een half uur te spelen in het tweede bedrijf de zoveelste tegenvaller voor de Reds. De debuterende coach Maarten Stekelenburg bij AFC zag het allemaal gebeuren.

Foto website AFC: Maarten Stekelenburg ziet zijn team bij zijn debuut in de slotfase als nog gelijkspelen

Stekelenburg zelf over de gegeven penalty na de wedstrijd. Stekelenburg: ‘Ik heb de beelden nog niet gezien maar ik heb nu al het gevoel dat we zijn bestolen. In de laatste fase van de wedstrijd zoekt VVSB naar de oplossing en krijgt de penalty op een presenteerblaadje. Mike Derlagen was niet voor niets heel kwaad op scheidsrechter Berben. Hij krijgt dan ook nog rood op de koop toe door een grote fout van deze scheidsrechter. Ik vond hem eigenlijk niet eens zo slecht fluiten, maar daar zijn wij in ieder geval niet beter van geworden vandaag’.

Na het wegsturen van Duncan van Moll kreeg de wedstrijd een enorme wending. Eerst nog verzuimde Bart Duindam VVSB twee minuten na de rode kaart zijn ploeg naar 2-0 te schieten. Diezelfde Duindam scoorde net voor de rust ook de 1-0.  Na de misser van Duindam sloeg de ploeg van Stekelenburg toe. Drie minuten later stond AFC op een 1-2 voorsprong door de 20 jarige Mitchel Theuns, die twee maal scoorde in drie minuten tijd. En dat met tien man. Dat gaf de ploeg van Stekelenburg een enorme kick. Maar het kwam er weer niet van.

Foto website AFC: Duncan van Moll moest naar twee keer geel van het veld

Het was vandaag druk op sportpark de Boekhorst. Ondanks dat de wedstrijd matig was vergoedde de spanning veel en was van verveling geen sprake. Er gebeurde weer van alles in deze wedstrijd die altijd een speciaal tintje heeft. De vraag bleef echter achteraf: Deed AFC zichzelf tekort of werd AFC tekort gedaan? De concurrentie ging het beter af. Hollandia en Chabab wonnen wel hun wedstrijd en staan samen op een p/d plek. AFC staat daar vlak onder in de gevarenzone. Volgende week komen de Treffers op bezoek.

Foto website AFC: Mitchell Theuns scoorde twee keer voor AFC

Aanvaller Mitchel Theuns heeft er wel vertrouwen in. Theuns:’In voetbal is alles mogelijk is mijn devies. Vandaag scoor ik twee doelpunten en dat is mooi maar we hebben toch maar een punt. Drie punten hadden het nog mooier gemaakt voor ons’.

Dat vond ook coach Maarten Stekelenburg van AFC. Stekelenburg:’Ik ben zeker niet tevreden met dit resultaat. Die penalty blijft toch het item vandaag. Het had zo anders kunnen lopen. Als Sjoerd al na zeven minuten de 0-1 scoort hadden we een hele andere wedstrijd gekregen. Wij begonnen goed. We hadden in ieder geval de controle over de wedstrijd. Vandaar uit dat wij de kansjes konden creëren. Wat ik al zei, die kans van Sjoerd, een kopkans en nog een paar dreigende situaties. Daar moet je een beetje meer geluk hebben dat er een goal valt. Wij komen net voor rust ongelukkig op achterstand door slecht communiceren en dat is dan gewoon heel jammer. Ik voelde op dat moment van “daar gaan we weer” Gelukkig pakken we het de tweede helft goed op na de rode kaart en tonen we veerkracht. Scoren twee keer en tonen heel veel strijd. Voor mij stond vast dat we het zouden houden. Tot de al besproken penalty dan zogezegd. Jammer want het had een uitstekende start geweest voor de laatste serie wedstrijden die nog gaan volgen.’

Verslag: Hennie van de Weerd