Home / Algemeen / AFC pakt punt bij Leonidas na sensationele slotfase

AFC pakt punt bij Leonidas na sensationele slotfase

In de Topklasse heeft AFC uiteindelijk een punt overgehouden aan het uitduel in Rotterdam met Leonidas. Tien minuten voor tijd stond AFC nog met 2-0 achter maar na negentig minuten stond er toch echt 3-3 op het scorebord. Leonidas eindigde de wedstrijd met tien man.

Na  25 minuten kwam Leonidas op voorsprong door een  goal van Elhoucine Hammach. Eerder dit seoznon won Leonidas ook al in Amsterdam. Toen minuten na ruist leek dat scenario zich te herhalen. Lucas van Oeveren schoot een vrije trap onder doelman Youssef EL Abdallaoui door en was het 2-0.

Pas tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd het pas echt sensatie . In de tachtigste minuut doet AFC wat terug. Een voorzet vanaf links komt bij Tim Wulffraat die keurig terug legt op Joshua Patrick die de 1-2 maakt.  Niet veel later slaat de vlam in de pan. Een overtreding van Joshua Patrick op Nick van Katwijk ontaarde in een opstootje. beiden spelers kregen de gele kaart, maar voor Van Katwijk was het zijn tweede en hij kon dus vetrekken.

Drie minuten voor tijd leek AFC van dat overtal te profiteren als Geofrey Galata vanuit een corner de 2-2 maakt. De wedstrijd zit er echter nog niet op. In de laatste minuut van de wedstrijd mogen de Rotterdammers een corner nemen. Bij AFC staat iedereen naar elkaar te kijken als  Marruchen Zimmerman tegen de bal aan loopt en tot zijn eigen verrassing in het doel ziet verdwijnen (3-2).

Toch gaven de Amsterdammers zich  niet gewonnen. Daan Sutorius start de aanval en via Pepijn Kluin komt de bal bij Patrick. Zijn voorzet wordt door doelman Homoet met de voet gekeerd, maar de topscorer van Het Amsterdamsche Voetbal, Tim Wulffraat, is er als de kippen bij om er als nog 3-3 van te maken.

Ondanks het gelijkspel blijft AFC op de eerste plaats staan. VVSB, dat won van Chabab,  staat met vijf punten minder op de tweede plaats. Volgende speelt AFC thuis tegen stadsgenoot Chabab.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Topklasse.

Archieffoto: Tim Wulffraat zorgde voor de late gelijkmaker

Send this to a friend