AFC pakt punt in blessuretijd tegen UNA

Topklasser AFC heeft in de slotfase van het duel tegen UNA in Veldhoven een punt in de wacht weten te slepen. Nadat de ploeg van Stanley Menzo via een strafschop op achterstand was gekomen zorgde Pepijn Veerman ver in de blessuretijd de gelijkmaker op het bord (1-1).

Voor UNA voelde de puntendeling als een nederlaag. De treffer van Veerman kwam uiteindelijk tot stand nadat een mêlee van spelers de bal had geraakt. De ploeg uit Veldhoven, en de nummer drie van de ranglijst, opende erg sterk. Een kopbal van Willem Tieben belandde op de lat en een poging van Rob van Boekel werd door Marien Willemse van de lijn gehaald.

AFC kon daar niet veel tegen over stellen. NA ruim een half uur spelen passeerde Benjamin van Wanrooij AFC-doelman Youssef EL Abdellaoui. De keeper begin vervolgens een overtreding op Van Wanrooij. Een strafschop was het gevolg. Brian Boogers zette UNA vervolgens eenvoudig op 1-0.

In de tweede helft waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. UNA vergat echter de genadeklap uit te delen waardoor de spanning toenam. Boogers kreeg vijf minuten voor tijd de beste kans om de wedstrijd te beslissen. Hij schoot echter tegen El Abdellaoui op. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd zorgde Veerman dus voor de gelijkmaker nadat doelman Peter Stoskovic een hoekschop niet onder de controle kreeg.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse zondag.