AFC pakt tegen tien man HFC hele belangrijk zege

In de zondag Topklasse staat AFC na de benauwde 1-0 zege op Koninklijke HFC nog steeds op een degradatieplaats, maar het besef  na afloop dat het hele belangrijke p[unten waren ws zeker aanwezig. Daan Sutorius werd uiteindelijk de matchwinnaar. Latere vanavond een korte samenvatting en reacties.

Met een waslijst aan afwezigen (Jansen geschorst en Grootfaam, Menzo, Wulffraat, Huawe, Middelkoop, Galata en Willemsen geblesseerd) moest trainen Stanley Menzo behoorlijk improviseren. Het was duidelijk zichtbaar dat het team niet op elkaar ingespeeld was. Kansen vielen er, aan beide kanten overigen, nauwelijks te noteren. Pas na ruim twintig minuten kreeg Vincent Volkert voor de bezoekers pas de eerste grote kans, maar tot opluchting van doelman El Abdellaoui schoot hij van dichtbij naast.

1

Een enorme steun in de rug voor de Amsterdammers was het wegsturen van HFC-spits Tamerus na een overtreding op Jonathan Richard. De ‘man meer situatie’ leverde voor rust echter geen mogelijkheden op. Na de hervatting bleven de kansen trouwens ook erg beperkt. AFC kon het numerieke overwicht niet in kansen uitdrukken. Pepijn Veerman, na een voorzet van Moelee, was nog het dichtst bij een treffer.

Jonathan Richard

Het leek echt een 0-0 wedstrijd te worden tot dat Daan Sutorius in de 76ste minuut snoeihard uithaalde aan AFC op voorsprong zette. Vijf minuten voor tijd leek die voorsprong als nog verloren te gaan, maar Carlos Opoku werkte de bal naast het doel. Een vrije trap van Sutorius belande nog op de lat en AFC-invaller Billy Tavares vergat vervolgens in de vijfde minuut van de extra tijd de wedstrijd definitief te beslissen toen hij alleen op doelman Gerard van Rossum af ging.

Meulemans

Desondanks pakte AFC drie hele belangrijke punten, maar weet het tegelijkertijd ook dat er nog hele veel punten nodig zijn om zich veilig te spelen.

Kijk op de klassenpagina van de Topklasse zondag voor alle uitslagen, de stand en het programma. Later vanavond een korte samenvatting en reacties. Later deze week een portret van routinier Jasper de Haer.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC