Foto Tino Stulen | Pieter Koopman viert zijn doelpunt tegen VVSB (seizoen 2015/16)

AFC pakt wederom zege in blessuretijd

In de Tweede Divisie heeft AFC voor de zoveelste keer dit seizoen in de blessuretijd puntverlies weten af te wenden. De ploeg van Ton du Chatinier versloeg Jong Sparta met 3-2. Pieter Koopman zorgde in blessuretijd voor de zege nadat de Amsterdammer met 0-2 hadden achtergestaan.

De start was voor de Rotterdammers. Na een kwartier zorgde Ilias Alhaft voor de openingstreffer (0-1). Vlak voor rust werd het zelf 0-2. Nadat Luiz de lat had geraakt nam spits Finn Stokkers de tweede Rotterdamse treffer voor zijn rekening. De ploeg van Ole Tobiasen leek de nummer drie van de ranglijst een gevoelig klap te geven, maar na rust wisten de Amsterdammers zich te herstellen.

AFC werd daarbij geholpen door verdediger Rick Ketting die wegens het neerhalen van een doorgebroken speler de rode kaart kreeg. AFC had 35 minuten om de numerieke meerderheid in doelpunten om te zetten. Acht minuten na het wegzenden van Ketting was het al 1-2. Verdediger Teun van Zweeden was de doelpuntenmaker.

Jong Sparta kreeg, ondanks een man minder, voldoende mogelijkheden om de verder uit te lopen, maar verzuimde om AFC de genadeklap te geven. Sparta profiteerde echter niet van de geboden ruimte die AFC met het aanvalsoffensief achter zich liet. Zes minuten voor tijd konden de Amsterdammers eindelijk juichen toen Matthijs Jesse voor de 2-2 zorgde.

Voor AFC, dat dit seizoen veel vaker in de slotfase de punten veilig stelde, werd het een nog groter feest. Nadat Jesse een grote kans op de 3-2 had laten liggen was het in de vijfde minuut van de blessuretijd uiteindelijk Pieter Koopman die AFC de overwinning bezorgde.

De Amsterdammers blijven hiermee in het spoor van Jong AZ en GVVV. De ploeg van Ton du Chatinier staat op een knappe derde plek, op drie punten van de twee koplopers. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.