AFC pakt weer de volle buit. Cuijk verslagen!

In de Topklasse heeft AFC weer een belangrijke zege geboekt. De ploeg van Stanley Menzo won met 0-1 bij JVC Cuijk door een een doelpunt van Pepijn Veerman. Sinds de aanstelling van de trainer werd de weg omhoog ingeslagen en lijkt degradatie afgewend te worden.

Het was moeilijk voetballen in Cuijk. Wind en regen waren van grote invloed op het spel. Stanley Menzo: ” Wij hadden de eerste helft wind mee en daar hebben we misschien toch wel te weinig gebruik van gemaakt. Cuijk heeft geen kansen gehad en wij allen vlak voor rust via Mitchell Theuns met een kopbal. Na rust kregen we het een stuk moeilijker al moet ik zeggen dat we dat na een minuut of tien weer aardig wisten om te draaien.”

Uiteindelijk was het Pepijn Veerman, de topscorer van de club, die op aangeven van Melvin Grootfaam de 0-1 wist te maken. Menzo: “Het laatste kwartier weten we ons zelf niet te belonen. Zij gingen man op man spelen en gooide er nog wat lengte bij. Die bal kan dan zomaar verkeerd vallen. Wij hadden in de omschakeling meer met de geboden ruimte moeten doen, maar gelukkig is het goed afgelopen en hebben we de punten binnen.”

AFC blijft ondanks de wint op de dertiende plaats staan omdat ook de concurrenten wisten te winnen.  Van de onderste ploegen/middenmoot verloor alleen promovendus Rosmalen. Hercules werd afgelast, maar ADO’20 en HSC’21 wisten te winnen. Volgende week speelt AFC thuis tegen HBS. Die wedstrijd is op paaszaterdag. Menzo: “Op de ranglijst zijn we nog niet geklommen, maar we zijn op goede weg. Ik denk  dat we 37 punten nodig hebben om veilig te zijn, maar het staat ondertussen wel heel dicht bij elkaar. Eerst zaterdag maar zien te winnen van HBS. We bekijken het van week tot week.”

Foto Twitter JVC Cuijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC