AFC heeft de doelstelling van dit seizoen behaald. Één wedstrijd voor het einde is een plek bij de eerste zeven een feit. Foto Jos Spitteler

AFC plaatst zich ondanks nederlaag tegen Kon. HFC voor Tweede Divisie

In de Topklasse heeft AFC zich ondanks een nederlaag tegen de Koninklijke HFC weten te plaatsen voor de tweede divisie. Hoewel AFC zelf niet verder kwamen dan 2-3 zijn de Amsterdammers dankzij het 1-1 gelijkspel tussen Hercules en HSC’21 toch al zeker van een plek in de Tweede Divisie.

AFC begon uiterst slecht aan de wedstrijd op Sportpark Goed Genoeg. Al na acht minuten was het Vincent Volkert die een strakke voorzet achter keeper Laszlo Sandor wist te schieten. Vijf minuten later leek de wedstrijd al beslist toen Wessel Boer namens de bezoekers uit een corner wist raak te koppen.

08052016 AFC Kon HFC Jos Spitteler juichen HFC

AFC probeerde daarna de rug te rechten maar het aan keeper Sandor te danken dat Rachid el Yaakoubi de marge niet naar 0-3 wist te vergroten. AFC was na de slechte openingsfase duidelijk van slag. De ploeg van Bart Logchies probeerde het tij nog te keren maar had moeite om kansen te creëren tegen een goed georganiseerd HFC.

Tock wist HFC, dat zich levensgevaarlijk toonde in de omschakeling, nog voor rust de score uit te breiden. Na een prachtige bal van Nigel Castien was het Mike van den Ban die eerder dan Sandor bij de bal was, de keeper omspeelde en de bal voor een leeg goal kon intikken.

08052016 AFC Kon HFC Jos Spitteler Magid Jansen

Na de rust was het opnieuw HFC dat voortvarend van start ging. Keeper Tom Boks was dichtbij een treffer toen zijn uittrap met een stuit bijna over Sandor in de goal belande. Toch was het AFC dat in de tweede helft steeds beter ging spelen en in tegenstelling tot de eerste helft ook kansen ging creeeren. Pieter Koopman was na een uur spelen dichtbij een treffer en na een corner van Melvin Grootfaam was invaller Pepijn Kluin ook dichtbij een aansluitingstreffer.

08052016 AFC Kon HFC Jos Spitteler Pieter Koopman

Toch was het Kluin die in de 77e minuut alsnog raak wist te schieten. Na een corner van Grootfaam bleef de bal in het strafschopgebied hangen en was het uiteindelijk de invaller die raak kon schieten. Even later leek AFC zelfs nog te kunnen hopen op een punt toen het opnieuw Kluin was die raak schoot.

08052016 AFC Kon HFC Jos Spitteler Sutorius

Kluin had zich vijf minuten voor tijd helemaal onsterfelijk kunnen maken toen hij na een voorzet van Marien Willemsen nog bijna de 3-3 wist binnen te koppen maar de thuisploeg moest uiteindelijk genoegen nemen met een nederlaag. Dramatisch was de nederlaag dus achteraf niet omdat AFC zich toch wist te plaatsen voor de Tweede Divisie en daarmee is het doel voor dit seizoen dus bereikt.