AFC scherpt doelstelling aan: “Moeten voor top-3 gaan”

AFC bereidde zich tijdens een vierdaags trainingskamp in het Spaanse Barcelona voor op de tweede seizoenshelft. Deze zal in het teken staan van de strijd om het kampioenschap van de Tweede Divisie. Komend weekend wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen achtervolger IJsselmeervogels.

De eerste wedstrijd van 2019 was een slechte generale voor de topper. In Barcelona werd met 4-0 verloren van L’Hospitalet, een club die uitkomt op het derde niveau (Tercera División). “Dat waren allemaal fullprofs, spelers uit de jeugd van Real Madrid. Wij reden zaterdag rechtstreeks vanuit het vliegveld richting het stadion en we moesten gelijk spelen. Maar iedereen heeft minuten gemaakt”, zegt trainer Uli Landvreugd.

De nederlaag deed niets af aan de rest van het trainingskamp, waar hij met een goed gevoel op terugkijkt. Er was een mix van serieus trainen en teambuilding. “We hebben elkaar ook op een andere manier leren kennen, iets meer in de diepte”, zegt de oefenmeester. “Iedereen is klaar voor de herstart van de competitie. Ze hebben er ook zin in. We hebben erover gesproken dat we scherp moeten blijven. We staan op een mooie positie, dat is niet voor niks, maar het seizoen is nog lang. Iedereen jaagt natuurlijk op de koploper. Het is aan ons om ze op afstand te houden.”

Dat AFC als koploper van de Tweede Divisie de winterstop is ingegaan, was ook voor Landvreugd een verrassing. Aan het begin van het seizoen achtte immers niemand het reëel dat de Amsterdammers, na twee seizoenen in degradatiegevaar, de top van het amateurvoetbal zouden kunnen aanvoeren. Het was zelfs reden om in Barcelona de doelstelling aan te scherpen. “Dat was linkerrijtje en we moeten nu voor de top-3 gaan. Meer kan je nog niet zeggen.”

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar kan AFC daartoe een goede stap zetten. Nummer twee IJsselmeervogels (vijf punten achterstand) komt op bezoek op Goed Genoeg. Bij de koploper bereiden ze zich ‘niet anders dan normaal’ voor op de topper. “We spelen voor de winst. In al onze thuiswedstrijden moeten we voor de winst gaan”, benadrukt Landvreugd. “IJsselmeervogels komt om niet te verliezen, dat weet ik. Ik denk dat ze voor een punt komen en hopen op meer. Zij zullen zeggen dat wij veel kwaliteiten hebben en willen het verhaal omdraaien. Op papier hebben zij meer mogelijkheden, maar wij staan bovenaan.”

Foto: AFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC