AFC schiet niets op met gelijkspel tegen Hercules

In de Topklasse Zondag hebben AFC en Hercules gelijk gespeeld. Na negentig minuten voetballen wisten beide ploegen het net niet te vinden waardoor het duel eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

Na twee minuten kreeg Hercules een goede kans om al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong te komen, maar middenvelder Adil Tihouna nam teveel tijd om uit te halen waardoor hij deze kans onbenut liet. Ook AFC kreeg in de beginfase een paar goede kansen om de score te openen. Een schot van Joshua Patrick ging net naast en de poging van Marinus Willemsen werd door Hercules-keeper Bram van Riezen gepareerd.

AFC was in de eerste helft de bovenliggende partij maar had moeite met het creëren van kansen. Met name Melvin Grootfaam was aan de linkerkant een ware plaaggeest voor de verdediging van Hercules.

Beide ploegen wisten de toegestroomde toeschouwers in de eerste helft niet echt te vermaken. AFC ging slordig om met de kansen terwijl Hercules aan de andere kant van het veld, op een kopbal van Achraf Nejmi na, weinig tot niets wist te creëren.

Schermafbeelding 2014-10-26 om 17.55.51
Ook in de tweede helft bleef het spektakel uit maar was het AFC dat de grootste kansen kreeg om toch nog een zege uit het vuur te slepen. Na een goede voorzet van Guido Moelee kwam Joshua Patrick vrij voor de goal te staan maar zijn inzet ging naast de goal en even later was het weer keeper van Riezen die een prachtig schot van invaller Wout Meulemans uit het doel wist te houden.

Diep in de blessuretijd was het opnieuw Joshua Patrick die een enorme kans kreeg om de wedstrijd te beslissing maar opnieuw van Riezen die Hercules op de been wist te houden.

Schermafbeelding 2014-10-26 om 17.53.27
AFC was het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg maar liet het na om te scoren. Met name keeper van Riezen groeide uit tot de held van de bezoekers. “Als twee ploegen die moeilijk tot scoren komen tegen elkaar spelen dan is dit uiteindelijk een logisch resultaat We hebben voldoende kansen weten te creëren, alleen de keeper van Hercules was vandaag werkelijk waar fantastisch”, aldus AFC-trainer Wim Leushuis na afloop van de wedstrijd.

“Met het vertrek van Sjoerd Jens hebben we natuurlijk veel doelpunten ingeleverd. En we missen ook Tim Wulffraat en Pepijn Veerman, maar dat is helaas de realiteit waarin we leven. We hebben vandaag genoeg kansen gecreëerd en hadden pech in de afronding, hoewel dat natuurlijk ook de verdienste van Hercules was. Als je als ploeg weinig doelpunten maakt gaat het natuurlijk ook tussen de oren zitten. We fietsen op dit moment stevig bergop en moeten punten gaan pakken om uiteindelijk ook weer eens de wind in de rug te hebben”.

Tekst: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jurgen Boegborn