AFC sluit seizoen af met nederlaag bij IJsselmeervogels

Kampioen AFC heeft de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Tweede Divisie verloren. De ploeg van Uli Landvreugd ging op bezoek bij IJsselmeervogels met 2-1 onderuit.

Veel amateurvoetballiefhebbers hadden gedacht (en misschien gehoopt) dat de strijd om de amateurtitel op de slotdag pas beslist zou worden in een rechtstreeks duel tussen de twee titelkandidaten. Zover kwam het niet, want AFC greep drie weken geleden al het kampioenschap. Daardoor stond er in Bunschoten-Spakenburg niet meer op het spel dan slechts een wedstrijd tussen de nummers drie en één van de ranglijst.

In de eerste helft ging het gelijk op. AFC had het betere van het spel, maar de grote kansen waren voor IJsselmeervogels. Zo trof Mike van de Laar vlak voor rust de lat. Vrij snel na de theepauze kwam de thuisploeg alsnog aan de leiding. Doelman Joey Potveer had geen antwoord op een droge knal van Felitciano Zschusschen. Binnen een kwartier was de stand alweer gelijk. Oog-in-oog met keeper Jaimy Schaap tekende Raily Ignacio voor zijn 27ste doelpunt van dit seizoen.

De 1-1 leek ook de eindstand te worden totdat Eef van Riel de Spakenburgers vier minuten voor tijd terug aan de leiding bracht: 2-1. Daardoor besloot AFC het seizoen met een nederlaag en eindigde IJsselmeervogels als gedeeld tweede, op acht punten van de Amsterdammers. “Maar een smetje mag je het niet noemen”, reageerde Landvreugd tegenover FOX Sports. “We hebben een topseizoen gehad.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de Tweede Divisie.