AFC speelt eerste oefenwedstrijd gelijk tegen Almere City FC

AFC heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2016-2017 gelijk gespeeld. De Amsterdammers hielden Jupiler League club Almere City FC op 2-2. “Na rust kwamen we knap terug tot 2-2”, reageerde AFC-trainer Ton du Chatinier na afloop van het oefentreffen.

De oefenmeester van de tweede divisionist zag een wedstrijd met twee gezichten. “In de eerste helft speelde Almere City FC met, naar mijn inziens, de basiself. Dan zie je dat we nog wel wat tekort komen”, aldus Chatinier.

De profs kwamen vrijdagavond al nog acht minuten op voorsprong. Jeffrey Rijsdijk schoot in tweede instantie raak. Ruim tien minuten later lag ook de 2-0 in het net. Rick ten Voorde omspeelde AFC-doelman Patrick Zonneveld. De voorsprong had nog hoger kunnen uitvallen, maar de Almeerders gingen onzorgvuldig met de kansen om.

Na rust bracht Almere City-trainer Jack de Gier, die vorig seizoen nog trainer was bij OSV, een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Ook AFC wisselde veelvuldig. Mede daardoor lukte het AFC om binnen twee minuten terug te komen tot 2-2. In de 51ste minuut schoot Pieter Koopman de aansluitingstreffer tegen de touwen en vrijwel direct daarna scoorde Tim Wulffraat ook.

“In de eerste helft hadden we ook twee goede kansen om tot scoren te komen, maar dat gebeurde niet”, aldus Chatinier, die AFC beter zag worden naarmate de wedstrijd vorderde. “In het tweede bedrijf zaten er een paar mooie aanvallen bij. Dat biedt perspectief, maar het moet zeker nog beter.”

Toch kijkt de oefenmeester, die al twee keer eerder hoofdtrainer was bij de club uit Zuid, met een goed gevoel terug op de eerste week van de voorbereiding. “Het is belangrijk dat we conditioneel beter worden, want een aantal spelers zaten er na een half uur al doorheen. Gek is dat niet, want we hebben pas drie trainingen in de benen. Dan hakt zo’n oefenwedstrijd er altijd in. Toch vond ik het een nuttige pot. Ik ben hier als trainer immers blanco ingestapt. Een aantal jongens ken ik natuurlijk wel, maar iedereen begint op nul. Daarom is het prettig om te zien hoe de spelers ervoor staan.”

Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)