Home / Algemeen / AFC staat na zege op ADO’20 al negen punten los!

AFC staat na zege op ADO’20 al negen punten los!

Je zal het niemand nog horen zeggen bij AFC , maar de titel in de Topklasse komt nu wel erg dichtbij. De 1-2 zege bij AD”20 (twee keer Pepijn Kluin) was een zwaar bevochten overwinning. De ontlading was enorm, zeker toen er werd vernomen dat de concurrenten weer punten hadden laten liggen.

‘Zestien punten hebben we nog nodig in de resterende acht wedstrijden’ , zei trainer Willem Leushuis vorige week na de beker nederlaag tegen Ajax. ‘ Het wordt helaas geen dubbel maar dan maar een enkeltje.’ En dat enkeltje, de titel, komt steeds dichterbij. Met nog zeven wedstrijden te gaan heeft AFC negen punten voorsprong op JVC Cuijk, VVSB, HBS en EVV. Volgende week kan de volgende stap gezet worden als laagvlieger en beoogd degradant Juliana’31 naar Sportpark Goed Genoeg komt.

Leushuis

Volgens de theorie van Leushuis heeft zijn ploeg nu dus nog vijftien punten nodig, maar als de concurrentie zo doorgaat dan zouden dat er wel eens een stuk minder kunnen zijn. Tegen ADO’20 kenden de Amsterdammers een droomstart. Al na twee minuten was het raak. Een diepe bal werd door Pepijn Kluin, na de stuit,  middels een volley achter en doelman Tim Orlowski  geschoten(0-1).

AFC trad aan zonder Duncan van Moll (last van jicht) en de geblesseerden Tim Wulffraat en Enrico Patrick. Daan Sutorius werd na de warming-up fit genoeg bevonden om te starten. Na de openingstreffer moest Orlowski zich dusdanig strekken om een schot van Sjoerd Jens te pareren en de 0-2 te voorkomen. Toch was het na twaalf minuten wel 0-2.  De redding van Orlowski leverde AFC een corner op. De , wat lage, trap van Sutorius kwam wat ongelukkig, via een stuit, op de hand van een verdediger. De scheidsrechter kon het niet eens zien maar op aangeven van zijn assistent ging de bal op de stip. Kluin faalde niet en zorgde voor een droomstart voor de koploper (0-2).

2014-03-09 16.03.17

AFC nam toen wat gas terug en ADO’20 kreeg de ruimte om te voetballen. Steeds vaker was het te vinden op de helft van de Amsterdammers. Een aanval via Zuiverloon en Sluijter (die volgend jaar trainer is in Heemskerk) schoot Van den Brink net over. Een kwartier voor rust viel de aansluitingstreffer. Cerillio Cijntje rommelt zich via de rechterkant het strafschop gebied in en na wat kluts situaties kon Ferry Heijnis de 1-2 maken.

Na de rust wordt Jens verslagen door Rogier Wissink (officiële debuut) en niet veel later gaat Sutorius (niet geheel fit) naar de kant voor Joost Heij. Hele grote kansen vallen er in het eerste kwartier na rust niet te noteren. Cijntje raakt het net aan de verkeerde kant en ook Joshua Patrick ziet zijn schot in het zijnet belanden. ADO’20 hoopt twintig minuten voor tijd ook op een strafschop als Thijs Sluijter wordt neergehaald maar de scheidsrechter wil daar niets van weten.  De ploeg uit Heemskerk gelooft in een gelijkspel, maar de ploeg van Martin de Groot komt niet op gelijke hoogte. Wissink vergeet, vlak voor tijd,  voor AFC de wedstrijd te beslissen, maar de ze ge komt niet meer in gevaar.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)